Mbappé is terug en kan meteen een record van Messi verbreken

Reacties

Kylian Mbappé kan dinsdagavond in de uitwedstrijd tegen Galatasaray zijn eerste Champions League-minuten van het seizoen maken voor Paris Saint-Germain. Als de Franse aanvaller scoort in Turkije, heeft hij meteen een record van Lionel Messi te pakken.

Mbappé is terug en kan meteen een record van Messi verbreken
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
0 - 1
PSG
PSG

De nog altijd pas twintig jaar oude Mbappé heeft in zijn eerste drie seizoenen in het miljardenbal namelijk veertien keer gescoord in 25 wedstrijden en kan de jongste speler ooit worden met vijftien goals in het elitetoernooi van de UEFA. Daarvoor heeft de sterspeler van PSG nog even de tijd, aangezien Messi 21 jaar en 289 dagen oud was toen hij zijn vijftiende CL-goal voor Barcelona maakte. Mbappé viert zijn 21ste verjaardag later dit jaar, op 20 december.

Tijdens de openingsronde van het miljardenbal moest Mbappé nog verstek laten gaan tegen Real Madrid (3-0) door een bovenbeenblessure, maar inmiddels is de 33-voudig international weer fit. Afgelopen zaterdag maakte hij als invaller zijn rentree tegen Girondins Bordeaux en was in het half uur dat hij meespeelde meteen weer belangrijk door de beslissende goal van Neymar voor te bereiden (0-1). Thomas Tuchel blijft echter voorzichtig.

De trainer van PSG verklapte maandag tijdens zijn persconferentie dat Mbappé tegen Galatasaray kan spelen, maar niet de hele wedstrijd. 'Mbappé kan in de basis beginnen of de wedstrijd afmaken als invaller, maar hij kan nog niet de volledige negentig minuten spelen', zei Tuchel in de wetenschap dat Neymar nog geschorst is, Edinson Cavani nog niet hersteld is van een heupblessure en Mauro Icardi nog topfit moet worden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Mbappé heeft de wedstrijd tegen Galatasaray niet alleen een bijzonder tintje omdat hij een record van Messi kan verbreken. In Istanbul komt hij ook de man tegen die in het seizoen van zijn doorbraak zijn aanvalspartner was bij AS Monaco: Radamel Falcao. Aan de zijde van de Colombiaan scoorde de tienersensatie zes keer in de knock-outfase van de Champions League, toen Monaco stuntte tegen Manchester City en Borussia Dortmund uitschakelde.

Waar Mbappé na die stormachtige CL-entree naar PSG verkaste, bleef Falcao in het prinsdom voetballen. Totdat Galatasaray zich afgelopen zomer meldde en hem overnam van Monaco. Tuchel is op zijn hoede voor de 33-jarige spits, die in 140 officiële duels in totaal 83 keer scoorde voor Monaco. 'Het is altijd moeilijk om tegen Falcao te spelen, dat weet iedereen. We moeten voorzichtig zijn, maar er zal geen anti-Falcao-plan zijn.'

De gevaarlijkste aanvaller zal dinsdag toch echt aan Parijse zijde spelen, zij het niet de hele wedstrijd. Dat blijkt wel uit de cijfers. Mbappé heeft immers nu al meer Champions League-goals gemaakt dan de dertien jaar oudere Falcao er maakte sinds hij in 2009 in Europa neerstreek: veertien om twaalf. Op de wereldkampioen van 2018 staat dan ook geen maat. Een doelpunt in Istanbul zou daar eens te meer het bewijs van zijn.

Lionel Messi maakte in april 2009 op 21-jarige leeftijd zijn vijftiende Champions League-goal in de kwartfinale tegen Bayern München (4-0). Ruim tien jaar later kan Kylian Mbappé de Argentijn onttronen als jongste speler met vijftien CL-goals.
© Pro Shots
Lionel Messi maakte in april 2009 op 21-jarige leeftijd zijn vijftiende Champions League-goal in de kwartfinale tegen Bayern München (4-0). Ruim tien jaar later kan Kylian Mbappé de Argentijn onttronen als jongste speler met vijftien CL-goals.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.