Mbappé in de spotlights en op dezelfde golflengte met president Macron

Reacties

Midden in een grote rel over zijn toekomst schoof Kylian Mbappé als international van Frankrijk aan op een persmoment. Na een druk seizoen wachten er nog duels in de EK-kwalificatieperiode, maar het ging niet bijzonder veel over de interlands van Frankrijk tegen Gibraltar en Griekenland.

Mbappé in de spotlights en op dezelfde golflengte met president Macron
© Pro Shots

Deze week voelde Mbappé zich door berichtgeving gedwongen om met een statement te komen, waarin het ging over een contractverlenging bij Paris Saint-Germain. Mbappé poseerde vorig jaar in mei trots op het veld in het Parc des Princes, terwijl hij een shirt met daarop het jaartal 2025 in zijn handen had.

Dat jaartal op het shirt bleek voorbarig. Het nieuwe contract van Mbappé loopt tot medio 2024 en deze week werd duidelijk dat Mbappé niet van plan is om de optie voor een extra jaar te benutten. Mbappé meldde ook meteen dat PSG daar allang van op de hoogte is. Zodoende dreigt Mbappé alsnog transfervrij te kunnen vertrekken na volgend seizoen, een doemscenario voor de club uit Parijs.

Kylian Mbappé met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi na het verlengen van zijn contract.
© Pro Shots
Kylian Mbappé met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi na het verlengen van zijn contract.

Het nieuws verleidde de Franse president Emmanuel Macron al tot uitspraken over Mbappé, die op de persconferentie natuurlijk gevraagd werd naar zijn toekomst. 'Hij heeft geen enkele invloed op mijn carrière', was Mbappé duidelijk over de leider van Frankrijk. 'Maar hij wil dat ik in Parijs blijf en dat is ook mijn doel, dus we zitten op dezelfde golflengte.'

Mbappé heeft duidelijk gemaakt dat hij volgend seizoen nog bij PSG wil voetballen, daarna kan hij dus gratis vertrekken. Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk zat naast Mbappé tijdens het persmoment en ook hij werd meegetrokken in het verhaal. 'Hij is gewend om in het middelpunt van de belangstelling te staan, dus dit heeft echt geen impact op hem', denkt de bondscoach.

Deschamps wilde zich niet uitspreken over een voorkeur. 'Wat tussen ons gebeurt, blijft tussen ons. Maar hij is Frans en dus is het een privilege dat hij in de Franse competitie voetbalt. Hij zal zeker een keer vertrekken op een dag, maar alleen hij gaat daarover. Maar er zijn genoeg internationals die deze zomer van club veranderen, daar kunnen we het ook over hebben', probeerde Deschamps het persmoment een andere kant op te sturen.

Real Madrid zal ongetwijfeld mee hebben gekeken naar de situatie. De club is nog steeds zeer geïnteresseerd om Mbappé over te nemen en zal ongetwijfeld een nieuwe poging wagen als het einde van het huidige contract van de superster in zicht komt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.