Mbappé houdt PSG na glansoptreden en bijna-wereldgoal in de wachtkamer

Reacties

Paris Saint-Germain had er woensdagavond weer eens zin in en won in het toernooi om de Coupe de la Ligue met ruime cijfers van Saint-Étienne (6-1). Neymar en Kylian Mbappé blonken opnieuw uit; laatstgenoemde maakte nog bijna het doelpunt van zijn leven. Na afloop wilde hij niet te veel kwijt over zijn toekomstplannen.

Mbappé houdt PSG na glansoptreden en bijna-wereldgoal in de wachtkamer
© Pro Shots

De 21-jarige Mbappé beschikt bij PSG over een contract dat tot medio 2022 doorloopt en de wereldkampioen staat volgens geruchten hoog op de verlanglijst van Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez. PSG hoopt snel een einde te maken aan de geruchten over een vertrek van Mbappé en probeert de sterspeler met een 'XXL-aanbieding' uit de grijpgrage Spaanse handen te houden.

De hoofdrolspeler in het verhaal zit op dit moment niet te wachten op onderhandelingen. 'Ik wil nu vooral lekker voetballen', zei Mbappé. 'We zitten in januari en staan voor de eindsprint, waarin we om de prijzen kunnen gaan spelen. Ik denk niet dat dit het juiste moment is om over een nieuw contract te praten. De clubleiding is kalm, net als ik. We gaan allemaal dezelfde kant op. Praten over dingen die buiten het veld gebeuren zou nu niet juist zijn.'

Mbappé was tegen Saint-Étienne goed voor twee assists op Mauro Icardi, die daarmee zijn hattrick compleet maakte, en verzorgde zelf de zesde Parijse treffer. Met de 6-1 eindstand op het bord maakte Mbappé ook nog bijna het Doelpunt van het Jaar in de Ligue 1. Net buiten het strafschopgebied probeerde hij doelman Jessy Moulin te passeren met een 'rabona'. De spectaculaire poging ging maar net naast.

Zo was het weer genieten van Mbappé, maar ook Neymar speelde weer een zeer sterke wedstrijd. De Braziliaan, die eerder deze week aangaf veel te hebben geleerd van 2019, is de laatste tijd goed in vorm en was ook tegen Saint-Étienne weer goed voor een doelpunt. In de laatste zes officiële wedstrijden van PSG heeft Neymar nu zes assists en zes treffers op zijn naam geschreven.

Wat ook opvalt is dat de Braziliaan niet (langer) te beroerd is om defensief werk op te knappen. 'Ik zag hem zelfs een tackle maken', lachte Mbappé. 'Het is geweldig. Ik denk dat er bij iedereen het besef is dat we in de eerste seizoenshelft niet altijd het niveau hebben gehaald dat we met deze spelers zouden moeten kunnen halen. En als we het over bewustzijn hebben, dan is de werklust van Neymar een goed voorbeeld. We voelen ons allemaal goed en kijken uit naar de beslissende fase van het seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.