Mbappé geeft duidelijke boodschap af aan falend Lille

Lille staat al geruime tijd bovenaan in de Ligue 1, maar in het nationale bekertoernooi heeft Paris Saint-Germain woensdagavond even benadrukt wie er op het moment nog de baas is in Frankrijk. Met een opvallende invalbeurt was Kylian Mbappé weer eens belangrijk voor zijn ploeg.

PSG
PSG
3 - 0
Lille
Lille

Mbappé kreeg voor de bekerkraker tegen Lille eigenlijk rust, maar moest al in de eerste helft invallen voor de geblesseerd geraakte Mauro Icardi. De Argentijn had PSG in de tiende minuut overigens op een 1-0 voorsprong gezet. Mbappé verdubbelde kort na zijn entree de marge, door een strafschop te verdienen (overtreding van Zeki Celik) en deze zelf binnen te schieten.

De comfortabele voorsprong bij rust was verdiend voor PSG, dat in de eerste helft de bovenliggende partij was geweest. Lille (met Sven Botman in de basis) had echter zeker zijn kansen gekregen, vooral via Burak Yilmaz. De spits raakte bij zijn gevaarlijkste moment de lat.

In de tweede helft hervatte Lille de jacht op een aansluitingstreffer en die had Yusuf Yazici een klein kwartier voor tijd moeten maken. Zijn strafschop, gegeven na een overtreding van Layvin Kurzawa op Jérémy Pied, werd echter gekeerd door Keylor Navas. In blessuretijd maakte Mbappé er nog 3-0 van en zo bereikte PSG, dat aantrad zonder de Nederlanders Mitchel Bakker en Xavi Simons, de kwartfinales van het Coupe de France-toernooi.

Lille kan zich, na de eerdere Europa League-uitschakeling door Ajax, nu volledig op de Franse titelstrijd gaan richten. De ploeg staat eerste in de Ligue 1 en heeft een voorsprong van drie punten op PSG. In het eerste weekend van april komen de titelkandidaten elkaar weer tegen in het Parc des Princes.