Maximale spanning: 'Barcelona-top bezoekt Setién voor crisisberaad'

Reacties

Er moet iets aan de hand zijn als een van de grootste ruildeals in de voetbalhistorie bijna niet terug te vinden is op de voorpagina's van de toonaangevende Catalaanse sportkranten. Miralem Pjanic en Arthur Melo zijn dinsdag 'verslagen' door de zoveelste sportieve crisis bij Barcelona.

Maximale spanning: 'Barcelona-top bezoekt Setién voor crisisberaad'
© Pro Shots

De Catalanen leden na de coronabreak in de vorm van gelijke spelen bij Sevilla en Celta de Vigo binnen korte tijd twee keer puntenverlies, waardoor Real Madrid het momentum heeft in de Spaanse titelstrijd, met ook nog eens de luxe van een beter onderling resultaat.

Mede omdat Ivan Rakitic en Lionel Messi zaterdag in het duel met Celta de Vigo (2-2) opzichtig enkele instructies van assistent-trainer Eder Sarabia negeerden, achtte de Barcelona-top het raadzaam om maandag uitgebreid bij te praten met hoofdtrainer Quique Setién.

Volgens de krant Sport kreeg Setién in zijn eigen huis bezoek van president Josep Maria Bartomeu, CEO Òscar Grau, directeur Javier Bordas, vicevoorzitter Jordi Moix en technisch directeur Éric Abidal. Tijdens het twee uur durende beraad wilden de bestuurders vooral weten of er spanningen zijn in de spelersgroep naar aanleiding van een discussie in de kleedkamer na het bezoek aan Celta de Vigo en verzekerden ze Setién dat hij alle steun heeft. De trainer, die begin dit jaar Ernesto Valverde opvolgde, zou geen ultimatum hebben gekregen.

Het programma biedt Barcelona overigens geen soelaas. Dinsdagavond al wacht de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid, dat de laatste weken prima presteert. Zondagavond volgt een bezoek aan het opgeleefde Villarreal. 'Maximale spanning', kopt Sport dan ook.

Frustraties in Camp Nou: 'Messi gaat steeds meer denken, wat is dit voor puinhoop?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.