Frustraties Barcelona stapelen zich op: zelfs Messi deelt in malaise

Reacties

Barcelona lijkt in rap tempo het seizoen in La Liga te vergooien. Na de 2-2 bij Celta de Vigo is het alarmfase 1 bij de Catalanen. De problemen zijn groot: op het middenveld, in de muur, tijdens uitwedstrijden en zelfs in de afwerking bij Lionel Messi.

Frustraties Barcelona stapelen zich op: zelfs Messi deelt in malaise
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Door het puntenverlies bij Celta staat Barcelona er slecht voor in de titelrace. De Catalanen stonden op onderling resultaat al onder rivaal Real Madrid. De ploeg van trainer Zinedine Zidane kan zondag met een overwinning bij Espanyol alleen aan kop komen met een marge van twee punten. Quique Setién probeerde desondanks optimistisch te blijven: 'Natuurlijk ben ik ervan overtuigd dat Madrid nog punten gaan verspelen. Ik ben ervan overtuigd dat ze op een bepaald moment een misstap begaan. Als Madrid twee keer verliest en wij een keer, dan is dat genoeg. Ik denk niet dat we allebei al onze wedstrijden gaan winnen.'

De domper bij Celta valt niet los te zien van de problemen op het middenveld bij Barcelona. Arthur Melo staat op het punt te verhuizen naar Juventus, Frenkie de Jong is geblesseerd, Sergio Busquets was geschorst en dus kreeg Riqui Puig zijn eerste basisplek in La Liga. Hoewel de twintigjarige zich goed staande hield, was het middenveld met hem, Ivan Rakitic en Arturo Vidal slecht in balans. Eerder ging het in de competitie al mis tegen Athletic de Bilbao (1-0), Granada (2-0) en Real Madrid (0-0) zonder Busquets. Alleen bij Atlético Madrid werd zonder de 31-jarige controleur alsnog gewonnen. Spaanse media spraken al eerder over Busquets-dependencia.

Behalve de afwezigheid van Busquets begint het spelen van uitduels ook een constante te worden in het puntenverlies van Barcelona. Slechts twee van de laatste acht competitiewedstrijden buiten Camp Nou zijn gewonnen. Luis Suárez moest na afloop een verklaring daarvoor schuldig blijven: 'Dat is aan de trainers om te analyseren', reageerde de spits die twee keer scoorde op de Spaanse televisie. 'Wij geven als spelers alles op het veld. We verliezen uit gewoon veel te veel punten. Dat gebeurde niet in eerdere seizoenen.'

Iago Aspas wreef Barcelona een ander probleem onder de neus. De maker van de late 2-2 zag in zijn treffer de bevestiging van een goede analyse vooraf. 'We hadden beelden bekeken van hoe Barcelona zijn vrije trappen verdedigt en zagen dat ze altijd springen.' Dus schoot hij onder de muur binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelfs Lionel Messi kon zich niet geheel aan de malaise bij Barcelona onttrekken. Hoewel de Argentijn met twee assists extreem belangrijk was, noteerde hij ondanks zeven doelpogingen geen enkel schot tussen de palen. Dat was pas de tweede keer dat Messi in een competitieduel tijdens de afgelopen drie seizoenen geen schot op doel noteerde. Die andere keer was vier dagen eerder tegen Athletic de Bilbao.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.