Barcelona in grote problemen door nieuwe domper tegen Celta

Barcelona lijkt verder achterop te raken in de Spaanse titelstrijd. Na een doelpuntloos gelijkspel tegen Sevilla gaat het dit keer mis tegen Celta de Vigo: 2-2.

Celta de Vigo
2 - 2
Barcelona
Barcelona

Voor Barcelona zijn de uitwedstrijden tegen Celta de Vigo jarenlang haast een garantie op puntenverlies. In de voorgaande vijf edities ging het steeds mis: drie keer verloren en twee keer gelijk. Ook dit keer had Barça het extreem lastig. Zonder de geschorste Sergio Busquets was het veldspel stroperig. Celta kreeg zelfs goede kansen op de counter. Na een misser van Brais Méndez was het in de vijftigste minuut raak. Ex-Feyenoorder Fedor Smolov tikte binnen na een uitbraak.

Dankzij meesteraangever Lionel Messi leek dat dit keer zonder grote gevolgen te blijven voor Barcelona. De Argentijn tekende bij Celta voor zijn zestiende en zeventiende assist van dit seizoen, waarmee hij het totaal in zijn carrière naar 250 (!) bracht. In beide gevallen was Luis Suárez het eindstation. In de twintigste minuut kopte hij een slim genomen vrije trap van Messi binnen en in de 67ste minuut profiteerde hij wederom optimaal van voorwerk van de linkspoot. Vooral die vrije trap was een kunststukje, want Messi formuleerde daarmee een antwoord op tegenstanders die spelers op de doellijn zetten om zijn specialiteit te stoppen.

Zo leek de keuze van trainer Quique Setién om jongelingen Ansu Fati (17) en Riqui Puig (20) een basisplek te geven goed uit te pakken. Fati kreeg in de voorhoede de voorkeur boven Antoine Griezmann, die als invaller slechts tien minuten mocht meedoen. Met de Fransman binnen de lijnen ging het alsnog mis. Iago Aspas zorgde vlak voor tijd voor de 2-2. Hij schoot een vrije trap tegen de touwen. In de extra tijd kreeg Nolito een open kans om Celta zelfs naar de zege te schieten, maar voor een bijna leeg doel schoot hij alsnog tegen Marc-André ter Stegen aan.

Door dit gelijkspel staat een mogelijke landstitel van Barcelona op de tocht. De Catalanen stonden op onderling resultaat al onder rivaal Real Madrid. De ploeg van trainer Zinedine Zidane kan zondag met een overwinning bij Espanyol alleen aan kop komen. Tot die tijd heeft Barcelona even de koppositie terug, maar een kampioenschap lijkt ver weg.