Martínez geeft Belgen hoop met De Bruyne-update

Reacties

Kevin De Bruyne hoeft geen operatie te ondergaan, zo heeft de Belgische bondscoach Roberto Martínez gemeld. De 29-jarige sterspeler van De Rode Duivels liep zaterdag in de Champions League-finale met Manchester City tegen Chelsea (0-1) een dubbele breuk op.

Martínez geeft Belgen hoop met De Bruyne-update
© Pro Shots

Voor De Bruyne ging het mis in een duel met Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger. Hij botste hard tegen de Duitser en liep daarbij een gebroken neus en een gebroken oogkas op. Daags na de wedstrijd zei hij zich ondanks de blessures oké te voelen, maar daarmee waren de grootste zorgen in België niet weggenomen.

Het feit dat een operatie niet nodig is, vergroot de kans dat De Bruyne speelklaar is bij de start van het EK. Volgens Martínez is er bij de nationale ploeg over vier of vijf dagen een beter beeld van de inzetbaarheid van De Bruyne. 'Maar ik zie het nu al positiever in dan net na de finale', aldus de bondscoach maandag tegenover Belgische media.

Wel is het voor België dus nog afwachten of De Bruyne aan de aftrap kan staan bij de eerste groepswedstrijd tegen Rusland. Het EK begint voor de ploeg van Martínez op 12 juni met dat duel. Daarna treffen de Belgen in de poulefase nog Denemarken en Finland. België speelt voor de EK-start nog oefenwedstrijden tegen Griekenland (3 juni) en Kroatië (6 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.