De Bruyne komt zelf met update: gebroken neus én oogkas

Reacties

Kevin De Bruyne heeft een gebroken neus én gebroken oogkas overgehouden aan de harde botsing met Antonio Rüdiger in de Champions League-finale. De Belg moest de strijd daardoor vroegtijdig staken.

De Bruyne komt zelf met update: gebroken neus én oogkas
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Veel van Manchester City's hoop was zaterdag gevestigd op De Bruyne, die vanwege de verrassende reservebeurt van Fernandinho zelfs de aanvoerdersband droeg. Als valse spits creëerde hij in de eerste helft een grote kans voor Phil Foden, maar verder kwam hij weinig in het spel voor. De Bruyne was wel hard op zoek naar ruimte om het verschil te maken.

Alle ogen waren immers op hem gericht, zeker na zijn uitspraken in aanloop naar de eindstrijd in Porto: 'Als je wint ben je een held, maar als je verliest, heb je eigenlijk gefaald. Het is geweldig om in de finale te staan, maar je weet ook dat je het absoluut niet mee wilt maken om die te verliezen', zei de Belg voorafgaand aan de wedstrijd.

Zijn verdriet was dan ook groot, toen hij na een uur niet meer verder kon. Bij een blok van Rüdiger knalden de hoofden van beide spelers hard tegen elkaar. De Duitser, die een masker droeg, kon verder, maar De Bruyne duidelijk niet. Hij oogde duizelig en verliet het veld in tranen. Hij kon de wedstrijd uiteindelijk zelfs niet meer vanaf de bank volgen, hij werd naar binnen gehaald voor verdere behandeling.

Zondag geeft De Bruyne op social media een update over de schade van de botsing: 'Ik ben net terug uit het ziekenhuis. De diagnose is een breuk in mijn neus en een breuk in mijn oogkas. Ik voel me oké. Ik ben nog steeds teleurgesteld over gisteren uiteraard, maar wij zullen terugkomen', verzekert de middenvelder.

Voor de Belgische nationale ploeg is het te hopen dat De Bruyne snel herstelt van de breuken in zijn gezicht, het EK staat immers voor de deur. Aangezien Eden Hazard een buitengewoon moeizaam seizoen achter de rug heeft, is ook daar veel hoop gevestigd op de Manchester City-middenvelder.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.