Marokko dendert door op weg naar WK

Reacties

Marokko heeft opnieuw geen fout gemaakt in de WK-kwalificatiereeks. Met Sofyan Amrabat en NEC'er Souffian El Karouani, die voor het eerst in de basis stond, werd Guinee dinsdagavond verslagen.

Marokko dendert door op weg naar WK
© Pro Shots
Guinee
Guinee
1 - 4
Marokko
Marokko

Marokko was tot nu toe uitstekend op dreef in het tweede deel van de Afrikaanse WK-kwalificatiereeks. Er was al drie keer op rij gewonnen en het doelsaldo na die drie duels was veelzeggend: 10-0. Zo leidden de prestaties niet tot onrust rond de nationale ploeg, er was eigenlijk enkel kritiek op bondscoach Vahid Halilhodzic vanwege het passeren van Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui na een ruzie.

Zonder die twee bij de selectie begon Marokko goed aan het duel met Guinee. De score werd in de 21ste minuut al geopend door Ayoub El Kaabi, die in de vorige twee interlands ook al gescoord had. Na de gelijkmaker van Mamadou Kane kwam Marokko vlak voor rust weer op voorsprong via Selim Amallah.

Amallah, actief als middenvelder bij Standard Luik, zorgde na ruim een uur ook voor de 1-3 en Sofiane Boufal tekende vervolgens voor het slotakkoord (1-4). Dat laatste doelpunt viel met Zakaria Aboukhlal binnen de lijnen. De AZ-aanvaller mocht in de 86ste minuut invallen.

Marokko is na de zege zeker van groepswinst. Het vizier kan al op de play-offs die wachten in de derde kwalificatiefase. De tien groepswinnaars uit kwalificatiefase twee strijden in tweeluiken om de vijf WK-tickets die de Afrikaanse landen mogen verdelen.

WK Kwalificatie Afrika

Stand Ronde 2 Groep I WK Kwalificatie Afrika 2022 Qatar

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
6
6
0
0
20-1
+19
18
2
Guinee-Bissau
6
1
3
2
5-11
-6
6
3
Guinee
6
0
4
2
5-11
-6
4
4
Soedan
6
0
3
3
5-12
-7
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.