Marokko mist Ziyech en Mazraoui op zorgeloze avond niet

Reacties

Marokko heeft in de Afrikaanse WK-kwalificatiecyclus weinig moeite gehad met het gehavende Guinee-Bissau. Zo heeft bondscoach Vahid Halilhodzic van de Marokkanen na het opnieuw niet selecteren van Noussair Mazraoui en vooral Hakim Ziyech weer wat lucht.

Marokko mist Ziyech en Mazraoui op zorgeloze avond niet
© Pro Shots
Marokko
Marokko
5 - 0
Guinee-Bissau
Guinee-Bissau

Er is veel te doen over het ontbreken van Mazraoui en Ziyech in de Marokkaanse selectie. Halilhodzic beticht het duo van een slechte discipline en wil de autoriteit bewaren over de groep, waardoor hij de twee nu niet selecteert. Vooral het uitblijven van een uitnodiging voor Ziyech wordt in Marokko vaak besproken. De ploeg van Halilhodzic kon het woensdag in ieder geval prima zonder de Chelsea-ster.

Guinee-Bissau was niet op volle kracht. De selectiespelers waren in de nacht van dinsdag op woensdag massaal ziek geworden, waardoor het de vraag was of het duel van woensdagavond wel door kon gaan. Uiteindelijk werd besloten om gewoon te gaan voetballen en Marokko, waar de voor het eerst opgeroepen Abdou Harroui niet bij de wedstrijdselectie zat, was duidelijk de baas op het veld.

Met Sofyan Amrabat op het middenveld kwam de thuisploeg op voorsprong via Achraf Hakimi, die na een afgeslagen hoekschop raak schoot. Debutant Imran Louza benutte vlak voor rust een strafschop en kort na de thee schilderde Ilias Chair de 3-0 binnen. Het hoogtepunt van de avond was de 4-0 van Ayoub El Kaabi, die trefzeker was met een prachtige omhaal.

Het slotakkoord kwam op naam van Munir El Haddadi, die diep gestuurd werd en koel bleef in de afronding. Zo werd het een zorgeloze avond voor Marokko, dat de koppositie in de groep heeft overgenomen van Guinee-Bissau. Over drie dagen staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar: dan in West-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.