Marokkaanse bondscoach verdedigt in opspraak geraakte Aboukhlal

Reacties

Bondscoach Walid Regragui van Marokko heeft verbaasd gereageerd op alle commotie rond Toulouse-aanvaller Zakaria Aboukhlal, die door zijn Franse werkgever voorlopig is geschorst. De club is een intern onderzoek gestart naar de Marokkaans international.

Marokkaanse bondscoach verdedigt in opspraak geraakte Aboukhlal

De 23-jarige Rotterdammer zou tijdens de huldiging van de Coupe de France-winnaar in het stadhuis van Toulouse een woordenwisseling hebben gehad met Laurence Arribagé, de locoburgemeester van de stad en wethouder van sport. Arribagé zou een aantal spelers, onder wie Aboukhlal, hebben aangesproken om wat minder luidruchtig te zijn. Daarop zou Aboukhlal volgens RMC hebben gereageerd met 'Thuis praten vrouwen niet zo tegen mannen.'

Afgelopen zondag maakte Toulouse al bekend dat Aboukhlal en vijf andere spelers zijn geschorst omdat ze zich afgelopen weekend niet wilden associëren met een statement rond de internationale dag tegen homofobie. Toulouse liet maandag weten een 'intern onderzoek' te zijn gestart naar de commotie rond Aboukhlal.

Regragui, die Aboukhlal inzette op het WK in Qatar, is nogal verrast door alle berichten over de ex-speler van AZ. 'De andere stafleden zijn ook verbaasd. Als er een jongen is van wie we dit soort verhalen niet kunnen voorstellen, dan is het Zak. Hij is een heel respectvolle jongen met goede normen en waarden. Hij is goed opgevoed. We hebben zijn ouders nog ontmoet tijdens het WK', vertelt Regragui in gesprek met L'Équipe.

Aboukhlal heeft al contact gezocht met Regragui. 'Hij ontkende dat hij in die woordenwisseling is beland (op het stadhuis, red.). Zak vertoonde bij ons altijd onberispelijk gedrag tijdens het WK. We hebben ook een vrouwelijke teammanager en wanneer zij hem aansprak, toonde hij ook respect. Hij heeft veel respect voor andere mensen. Wat ik hoor en lees staat heel ver van de Zak die ik ken', aldus de succescoach van Marokko.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.