Toulouse zet Aboukhlal uit selectie in afwachting van intern onderzoek

Reacties

Zakaria Aboukhlal traint voorlopig voor zichzelf bij Toulouse. De Franse club heeft de 23-jarige aanvaller tot nader order uit de selectie gezet naar aanleiding van berichtgeving van RMC Sport. De club is een intern onderzoek gestart.

Toulouse zet Aboukhlal uit selectie in afwachting van intern onderzoek
© Pro Shots

Toulouse meldt niet over welke berichtgeving van RMC het gaat. Franse media berichtten zondag over een vijftal spelers dat door de club is geschorst, omdat ze zich niet wilden associëren met een statement rond de internationale dag tegen homofobie. Aboukhlal zou een van de vijf spelers zijn geweest.

RMC kwam maandag met een volgend verhaal over Aboukhlal, dat ging over het vieren van de winst van de Coupe de France. Tijdens de festiviteiten werd de spelersgroep toegesproken door Laurence Arribagé, locoburgemeester en wethouder sport van de stad. Toen de spelers wat rumoerig waren, vroeg Arribagé om stilte. Aboukhlal zou vervolgens hebben gezegd: 'Thuis praten vrouwen niet zo tegen mannen.'

In een reactie liet Arribagé weten dat ze inderdaad aan de spelers vroeg of ze stil wilden zijn. Ze ontkent dat Aboukhlal de uitspraak waarover wordt geschreven heeft gedaan, maar RMC baseert zich op verschillende bronnen. 'De spelers houden er gewoon niet van als ze op deze manier wordt gevraagd of ze hun mond willen houden', vertelt Arribagé.

Volgens RMC waren er verschillende getuigen van het incident en werd Toulouse ook op de hoogte gesteld. Een straf volgde aanvankelijk niet voor Aboukhlal, die nu alsnog uit de selectie is gezet door de club uit de Ligue 1, in afwachting van het onderzoek dat wordt uitgevoerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Toulouse
Meer over Toulouse
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.