Marokkaanse bond ontkent geruchten en wil praten met Mazraoui en Ziyech

Reacties

De Marokkaanse bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa heeft de berichten over een vermeende breuk met bondscoach Vahid Halilhodzic ontkracht. Wel staat de deur nog altijd open voor Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech.

Marokkaanse bond ontkent geruchten en wil praten met Mazraoui en Ziyech
© Pro Shots

Mazraoui en Ziyech weigeren uit te komen voor de Marokkaanse nationale ploeg zolang Halilhodzic de scepter zwaait, ook nadat Lekjaa hen onlangs al een handreiking deed. Om de rechtsback van Ajax en de spelmaker van Chelsea toch mee te kunnen nemen naar het WK, zou de Marokkaanse bond volgens Franse en Marokkaanse media bereid zijn afscheid te nemen van Halilhodzic, maar daar is volgens Lekjaa niets van waar.

'Vahid is nog steeds de bondscoach van de nationale ploeg', zei Lekjaa dinsdagavond op het YouTube-kanaal van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). 'Maar de deur staat open voor alle Marokkaanse spelers, ongeacht de conflicten die ze wellicht hebben gehad', doelde hij niet alleen op Mazraoui en Ziyech, maar ook op aanvaller Abderazak Hamdallah (Al-Ittihad) en middenvelder Youssef Maleh (Fiorentina).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lekjaa benadrukte het gesprek te willen aangaan, nu de WK-kwalificatie achter de rug is. 'We hebben nu tijd om dit op te lossen. Als Vahid terugkeert van vakantie, zullen we de gesprekken starten', zei de voorzitter, die benadrukte dat Mazraoui en Ziyech nog steeds welkom zijn als international. 'Het doel is niet om speler X of speler Y terug te brengen, maar om met het sterkst mogelijke team naar het WK te gaan.'

En vooralsnog lijkt het erop dat Halilhodzic dat team zal leiden. 'Alle geruchten die je hebt gehoord, zijn nergens op gebaseerd', zei Lekja over de positie van de Bosniër. 'Vahid is de bondscoach van de nationale ploeg, hij heeft een contract bij de Marokkaanse bond. Als een van de partijen niet tevreden is met de resultaten, kunnen ze uit elkaar gaan en de samenwerking beëindigen. Maar onze relatie met Vahid is op dit moment goed.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.