Bondscoach Marokko denkt dat Afrikaanse WK-winnaar niet ver weg is

Reacties

Volgens bondscoach Vahid Halilhodzic van Marokko is het zeker niet ondenkbaar dat op middellange termijn een Afrikaans land de WK-eindronde wint.

Bondscoach Marokko denkt dat Afrikaanse WK-winnaar niet ver weg is
© Pro Shots

'Afrikaanse voetballers ontwikkelen zich meer en meer, maar er is nog iets meer tijd nodig voordat een Afrikaans land kan zegevieren op het WK', laat Halilhodzic weten in gesprek met de BBC.

'De Afrikaanse spelers behoren nu al tot de besten ter wereld. Denk aan Mohamed Salah, Sadio Mané, Achraf Hakimi en Yassine Bounou', vervolgt de keuzeheer die in de clinch ligt met Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. 'De Afrikaanse ploegen moeten misschien effectiever zijn om echt ver te komen. Het zal niet voor nu zijn, maar waarschijnlijk is het mogelijk dat over tien tot twaalf jaar een Afrikaanse ploeg triomfeert op het WK.'

Pelé voorspelde ooit dat een Afrikaans team vóór het jaar 2000 het WK zou winnen, maar de glazen bol die hij destijds hanteerde bleek aan vervanging toe. De kwartfinale was tot nu toe het hoogst haalbare: Kameroen in 1990, Senegal in 2002 en Ghana in 2010. Vier jaar geleden strandden alle Afrikaanse troeven al in de groepsfase, waaronder ook Marokko.

De Leeuwen van de Atlas zijn op het komende WK ingedeeld in Groep F, waarin de strijd wordt aangebonden met Canada, Kroatië en België. De andere Afrikaanse deelnemers in Qatar zijn Senegal (een van de opponenten van Oranje), Kameroen, Tunesië en Ghana.

Poll (gesloten) Stelling: een Afrikaans land wint voor 2038 het WK
  • 37% Ja (485 stemmen)
  • 63% Nee (822 stemmen)
Stem
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.