Ruzie met Mazraoui en Ziyech kost Halilhodzic mogelijk toch zijn baan

Reacties

Marokko plaatste zich eind maart voor het WK in Qatar, maar het is onzeker of Vahid Halihodzic tijdens dit toernooi als bondscoach op de bank zal zitten. Franse en Marokkaanse media melden dat het zomaar eens snel einde verhaal kan zijn. Halihodzic wacht ondertussen geduldig af.

Ruzie met Mazraoui en Ziyech kost Halilhodzic mogelijk toch zijn baan
© Pro Shots

De ruzie tussen de bondscoach en Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech blijft de gemoederen in Marokko flink bezighouden. Halilhodzic beweert dat de twee zich niet professioneel hebben opgesteld en liet Mazraoui en Ziyech dan ook lange tijd links liggen. Het duo werd bijvoorbeeld niet opgeroepen voor het recente Afrika Cup-toernooi. Ziyech besloot hierna om zijn interlandloopbaan te beëindigen.

Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zit met de kwestie in de maag. Hij wil Mazraoui en Ziyech graag in het nationale team zien en liet vorige maand nog weten dat de twee in de voorselectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen DR Congo zouden worden opgenomen. Mazraoui en Ziyech lieten toen direct weten dat zij niet van plan waren om zich weer bij de nationale ploeg te melden. 'Ik zal nooit meer over ze spreken', verzekerde Halilhodzic na de duidelijke afwijzing.

Lekjaa wil het er niet bij laten zitten en zet in op een nieuwe verzoeningspoging. 'Niemand kan ontkennen hoe goed Ziyech en Mazraoui zijn. In elke situatie ontstaan weleens problemen. Die moeten we corrigeren, zodat Ziyech en Mazraoui terug kunnen keren bij het nationale team', zei de bondsvoorzitter. Daarmee leek Lekjaa ook weer wat extra druk op Halilhodzic te zetten.

De bondscoach ligt daar niet wakker van. In Servische media gaf Halilhodzic een korte reactie op de woorden van Lekjaa: 'Ik ben er niet zo in geïnteresseerd.' Of Halilhodzic tijdens het WK op de bank zal zitten bij Marokko? 'De tijd zal het leren. Ik heb mijn werk gedaan, de resultaten zijn duidelijk en ik heb geen problemen.'

Die problemen heeft Lekjaa dus wel. Hij wil Mazraoui en Ziyech terug in de nationale ploeg zien en als Halilhodzic er niet in slaagt om weer op één lijn te komen met de rechtsback en de aanvaller, hangt een ontslag volgens Franse en Marokkaanse media in de lucht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.