Verrassende rentree bij Marokko lonkt voor bannelingen Mazraoui en Ziyech

Reacties

De deur bij de Marokkaanse nationale ploeg staat weer open voor Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. Dat heeft bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa zondagochtend verrassend genoeg bevestigd. Het tweetal leek niet meer welkom onder de huidige bondscoach Vahid Halilhodzic.

Verrassende rentree bij Marokko lonkt voor bannelingen Mazraoui en Ziyech
© Pro Shots

Ziyech en Mazraoui ontbraken begin dit jaar bijvoorbeeld in de Afrika Cup-selectie van Marokko, nadat Halilhodzic in de maanden daarvoor had verkondigd dat de spelmaker van Chelsea en rechtsback van Ajax wat hem betreft niet meer in aanmerking kwamen voor een oproep. 'Ziyech heeft diverse grenzen bereikt. Het is niet één geval, maar een opeenstapeling', sprak de Bosnische coach over de ex-Ajacied. Mazraoui had het eveneens bij hem verbruid. Zo zou hij zich onder meer onterecht hebben afgemeld met een blessure.

De roep om met name Ziyech terug te laten keren in de nationale ploeg werd na de uitschakeling op de Afrika Cup sterker, maar Halilhodzic bleef bij zijn standpunt. 'Ik selecteer geen speler die de groep uit balans kan brengen. Zelfs niet als hij Lionel Messi heet.' Daarop zette Ziyech begin februari een punt achter zijn loopbaan als international. 'Als er allemaal gelieg bij komt, dan is het voor mij duidelijk. Ik focus me op waar ik mee bezig ben. En dat is met spelen bij mijn club', zei de 28-jarige linkspoot in Engelse media.

De vraag is dan ook hoe Ziyech reageert nu Lekjaa heeft bekendgemaakt dat hij net als Mazraoui en Barcelona-talent Ez Abde in de voorselectie zal zitten voor de play-offs om een WK-ticket tegen DR Congo van eind maart. Dat bevestigde de president van de Marokkaanse bond tegenover MFM Radio. 'Ik heb gesproken met Vahid en Noussair kan je vertellen dat er geen probleem meer is tussen hen', zei Lekjaa, die bevestigde dat de Bosnische bondscoach ook na de uitschakeling op de Afrika Cup het vertrouwen krijgt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Play-offs WK-kwalifictie Afrika


Vr 25 mrt. 2022

Di 29 mrt. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.