Ziyech en Mazraoui blijven verbannen bij Marokko: 'Ik wil geen destabilisatie'

Reacties

Hakim Ziyech ontbreekt ook op het eindtoernooi om de Afrikaanse titel. Net als Noussair Mazraoui wordt hij door Marokko-bondscoach Vahid Halilhodzic genegeerd.

Ziyech en Mazraoui blijven verbannen bij Marokko: 'Ik wil geen destabilisatie'
© Pro Shots

Halilhodzic had al eerder aangegeven geen plek te zien voor Ziyech bij de nationale ploeg van Marokko vanwege diens instelling. De absentie van de voormalig Ajacied in de selectie voor de strijd om de Afrika Cup is dan ook geen verrassing.

Over Mazraoui werd geopperd dat die mogelijk in ere hersteld zou worden. Maar de verdediger van Ajax is niet opgeroepen voor De Leeuwen van de Atlas in hun jacht op de Afrikaanse titel.

Halilhodzic zag geen reden voor een eerherstel van Ziyech en Mazraoui. 'We hebben deze kwalificatie met een groep succesvol afgerond. Er was solidariteit. Ik wil geen destabilisatie. Een kleine aanpassing kan een groep destabiliseren. Ik heb vertrouwen in deze groep. Ik wil niet het risico nemen de groep te destabiliseren. Ik hou vast aan de huidige groep. Het team staat boven alles, het shirt is heilig.'

Zakaria Aboukhlal (AZ) en Souffian El Karouani (NEC) behoren wel tot het keurkorps dat een gooi gaat doen naar de Afrikaanse titel. Het toernooi wordt in Kameroen gespeeld van 9 januari 2022 tot 6 februari. Barcelona-talent Ez Abde is ook opgeroepen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.