Halilhodzic haalt zijn gram na passeren Ziyech en Mazraoui

Reacties

Marokko heeft woensdag met duidelijke cijfers afgerekend met Guinee-Bissau. Voor bondscoach Vahid Halilhodzic was het een steun in de rug.

Halilhodzic haalt zijn gram na passeren Ziyech en Mazraoui
© Pro Shots
Marokko
Marokko
5 - 0
Guinee-Bissau
Guinee-Bissau

In de aanloop naar de drie WK-kwalificatieduels vielen de namen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui veelvuldig. De twee waren, tot verbazing, andermaal niet opgeroepen voor De Leeuwen van de Atlas. Halilhodzic haalde een gebrek aan discipline aan als argument voor het passeren van Ziyech en Mazraoui.

De overtuigende zege was een steun voor de bondscoach voor zijn gekozen pad. 'Ik speelde de kaart van fitte spelers en ik heb mijn gelijk gehaald', zei hij na de 5-0 overwinning. 'We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld en een geweldige overwinning geboekt. Onze aanvallende acties hadden aanzienlijk beter gekund. Dat is jammer, want we hadden meer kunnen scoren. Maar 5-0 blijft een uitzonderlijk resultaat.'

Het succes zal de positie van Halilhodzic versterken. Er werd in de commotie over het selectiebeleid gesproken over een mogelijk ontslag van de Bosnische coach, die goede resultaten kan overleggen. Marokko boekte de twaalfde zege onder zijn leiding. De andere drie duels eindigden in een gelijkspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.