Halilhodzic doet ontboezeming in kwestie Mazraoui en Ziyech

Reacties

De namen Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn toch weer gevallen bij de bekendmaking van de Marokkaanse selectie voor het WK-kwalificatieduel met DR Congo. Bondscoach Vahid Halilhodzic was duidelijk over de twee bannelingen.

Halilhodzic doet ontboezeming in kwestie Mazraoui en Ziyech
© Pro Shots
DR Congo
DR Congo
1 - 1
Marokko
Marokko

Afgelopen weken was de discussie over Mazraoui en Ziyech nieuw leven ingeblazen. Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa had geopperd dat de twee weer in beeld waren om in ere te worden hersteld als Marokkaans international. Mazraoui en Ziyech maakten direct een einde aan die discussie.

Halilhodzic kwam bij de bekendmaking van zijn selectie terug op deze kwestie. 'Ik spreek vaak met de bondsvoorzitter. Ziyech en Mazraoui stonden op de lijst. Ze hebben gekozen de uitnodiging te weigeren. We respecteren die keuze, nu is het gedaan. Ik zal nooit meer over ze spreken. Ik richt me op mijn groep en de spelers die zijn opgeroepen.'

Een van die opgeroepen spelers is Abdessamad Ezzalzouli. Het is opvallend dat zijn naam erbij staat. De Barcelona-belofte was eind 2021 ook al opgeroepen, maar toen koos hij voor Spanje en wees daarmee de Marokkaanse invitatie van de hand.

Voor de dubbele ontmoeting met DR Congo op 25 en 28 maart zijn Souffian El Karouani (NEC) en Zakaria Aboukhlal (AZ) afgevallen. De wedstrijden worden gespeeld in het kader van de WK-kwalificatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.