Bijzondere mijlpaal voor bondscoach Halilhodzic door WK-ticket met Marokko

Reacties

Bondscoach Vahid Halilhodzic wist zich dinsdag met Marokko te kwalificeren voor het WK in Qatar. De Bosniër die sinds augustus 2019 aan het roer staat bij de Marokkaanse nationale ploeg zette daarmee een unieke prestatie neer.

Bijzondere mijlpaal voor bondscoach Halilhodzic door WK-ticket met Marokko
© Pro Shots
Marokko
Marokko
4 - 1
DR Congo
DR Congo

Halilhodzic wist namelijk voor de vierde keer in zijn carrière een nationale ploeg naar een WK te leiden. Dat deed de oud-international van voormalig Joegoslavië eerder met Ivoorkust (WK 2010), Algerije (WK 2014) en Japan (WK 2018). Het WK in Rusland maakte Halilhodzic niet mee met Japan. In april 2018 werd hij aan de kant gezet door de Japanse bond.

In het verleden waren er twee bondscoaches die vijf keer een nationale ploeg leidde tijdens een WK, maar Bora Milutinović en Carlos Alberto Perreira maakten niet, net als Halilhodzic, de kwalificatiereeksen mee met de betreffende landen.

Marokko bereikte het WK in Qatar door in de play-offs af te rekenen met DR Congo. De in Amsterdam geboren Tarik Tissoudali werd het goudhaantje door in beide duels te scoren. Halilhodzic moest het na de eerste wedstrijd tegen DR Congo nog ontgelden bij een deel van de Marokkaanse fans die de naam van Hakim Ziyech riepen. Ziyech ontbreekt net als Noussair Mazraoui bij Marokko door een conflict met Halilhodzic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.