Tissoudali helpt Marokko naar Qatar, ook Tunesië kan tickets boeken

Reacties

Marokko heeft zich, zonder Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui, geplaatst voor het WK in Qatar. De in Amsterdam geboren Tarik Tissoudali werd het goudhaantje door in beide duels te scoren. Ook Tunesië kwalificeerde zich.

Tissoudali helpt Marokko naar Qatar, ook Tunesië kan tickets boeken
Marokko
Marokko
4 - 1
DR Congo
DR Congo

In de heenwedstrijd was het Tissoudali die vlak voor tijd de gelijkmaker maakte (1-1). In Marokko had DR Congo geen schijn van kans. Slechts een kleine 21 minuten waren er nodig om de Marokkaanse fans op de banken te krijgen. Azzedine Ounahi deed dat op fabelachtige wijze. De creatieve pingelaar kapte, draaide en schoot van afstand hard raak.

Marokko, dat ook aantrad met Sofyan Amrabat, hield daarna de teugels stevig in handen. Diep in blessuretijd van de eerste helft duwde Tissoudali het duel dan ook al in een plooi. De Amsterdammer schoot meedogenloos raak. Ounahi deed dat in de tweede helft ook nog een keer en Achraf Hakimi maakte het feest compleet.

Een eretreffer van Ben Malango kon de pret niet meer drukken. Daardoor kunnen de koffers gepakt worden en gaan de Marokkanen net als in 2018 naar het WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tunesië
Tunesië
0 - 0
Mali
Mali

Tunesië heeft met succes een 0-1 zege uit de heenwedstrijd van het finaleduel in de play-offs voor een ticket naar Qatar verdedigd. De Noord-Afrikanen bleven in de return overeind tegen Mali, waardoor ze zich plaatsen voor het eindtoernooi. Malinees Moussa Sissako werd de schlemiel van het tweeluik, door in de heenwedstrijd een eigen doelpunt te maken en daarna een rode kaart te krijgen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.