Marokko wil na 'corrigeren van problemen' Ziyech en Mazraoui terug

Reacties

De Marokkaanse voetbalbond heeft de hoop niet opgegeven dat Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in de toekomst weer voor het nationale elftal gaan spelen. Bondspresident Fouzi Lekjaa heeft opnieuw een verzoeningspoging gedaan.

Marokko wil na 'corrigeren van problemen' Ziyech en Mazraoui terug
© Pro Shots

Door de slechte relatie met bondscoach Vahid Halilhodzic heeft zowel Ziyech als Mazraoui bedankt om voor Marokko uit te komen, maar daar neemt Lekjaa geen genoegen mee. De president van de bond treedt op als vredestichter. 'Niemand kan ontkennen hoe goed Ziyech en Mazraoui zijn. In elke situatie ontstaan weleens problemen. Die moeten we corrigeren, zodat Ziyech en Mazraoui terug kunnen keren bij het nationale team.'

Of Lekjaa met deze woorden doelt op de toekomst van bondscoach Halilhodzic, werd niet duidelijk uit het persmoment. Eerder had de bondsvoorzitter aangegeven dat niemand onaantastbaar is rond het Marokkaanse elftal. 'Vahid heeft het vertrouwen van de bond, maar de toekomst van het elftal is niet gelinkt aan Vahid of Fouzi Lekjaa. Op belangrijke momenten moet de technische structuur goed zijn, zodat we de uitdagingen aan kunnen gaan en het Marokkaanse volk trots kunnen maken.'

Voor Lekjaa staat de deur naar een rentree van Ziyech en Mazraoui nog steeds wagenwijd open. 'Wat de omstandigheden ook zijn, zij blijven Marokkaans en verbonden met de nationale ploeg en ons land. Ik beschouw ze nog steeds als spelers van Marokko.' Een maand geleden leek Lekjaa nog voor zijn beurt te spreken, toen Ziyech en Mazraoui werden opgenomen in de voorselectie van Marokko. Het duo bedankte voor de uitnodiging.

Zonder Ziyech en Mazraoui bereikte Marokko het WK ten koste van DR Congo. In de groepsfase is het land gekoppeld aan België, Canada en Kroatië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.