Mané en Mahrez moeten na monsterseizoen nog één keer knallen

Reacties

Liverpool - West Ham United, 12 augustus 2018. Sadio Mané maakte twee goals in de Premier League, het was zijn eerste wedstrijd van het vorige seizoen. 341 dagen later is Mané nog steeds aan het voetballen, want met Senegal drong hij door tot de finale van het Afrika Cup-toernooi. De aanvaller van Liverpool is dé sterspeler van zijn land, bij tegenstander Algerije deelt Riyad Mahrez de lakens uit. Ook hij is nauwelijks aan vakantie toegekomen.

Mané en Mahrez moeten na monsterseizoen nog één keer knallen
Senegal
Senegal
0 - 1
Algerije
Algerije

Dat de seizoenen in Engeland slopend zijn, is al langer bekend. Nu de strijd om de Afrika Cup na het Europese seizoen wordt afgewerkt, is er van vakantie nauwelijks meer te spreken voor sommige spelers. Mané is bijna een volledig jaar aan het voetballen en de volgende wedstrijd met zijn club staat alweer voor de deur. Op 9 augustus begint Liverpool aan het nieuwe seizoen in de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Norwich City.

Als onderdeel van het supertrio is Mané onmisbaar voorin bij Liverpool. In de Engelse bekertoernooien werd de Afrikaanse aanvaller nog gespaard, maar in de Champions League en Premier League miste hij nauwelijks speelminuten. In het elitetoernooi stond Mané er elke wedstrijd, in de competitie miste hij in de eerste maanden twee duels, daarna niets meer. Het betekent dat Mané zijn laatste officiële duel voor Liverpool op 1 juni speelde: de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur.

Voor Mahrez is het ook een pittig seizoen. De in Frankrijk geboren Algerijn heeft echter het geluk dat manager Pep Guardiola op zijn positie net wat meer te kiezen heeft. Mahrez maakte in tegenstelling tot Mané nauwelijks wedstrijden vol. In slechts 5 van zijn 27 optredens in de Premier League stond hij negentig minuten binnen de lijnen. Toch zal ook Mahez het seizoen als slopend ervaren hebben. Hij kwam 18 mei voor het laatst in actie, toen Manchester City weer een prijs pakte door Watford te verslaan in de FA Cup-finale.

Nog één keer moeten Mané en Mahrez dit jaar alles geven op het Afrikaanse eindtoernooi. Om 21.00 uur begint de finale tussen Senegal en Algerije, in het International Stadium te Cairo. Voor de winnaar zal de eindzege extra zoet smaken. Algerije won de Afrika Cup in 1990 voor het laatst, Senegal stond helemaal nooit op het podium van de Afrikaanse landenstrijd. De feestelijke ceremonie zal hoe dan ook kort zijn voor Mahrez of Mané, want ze worden weer snel terugverwacht in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Meer S. Mané
Meer over S. Mané
Meer R. Mahrez
Meer over R. Mahrez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.