Mancini juicht overstap Lucca naar Ajax toe en geeft advies aan Gnonto

Reacties

Roberto Mancini is enthousiast over de overstap van Lorenzo Lucca naar Ajax. De bondscoach van Italië denkt dat de boomlange aanvaller, die gehuurd wordt van Serie B-club Pisa, zich goed kan ontwikkelen in Amsterdam. Verder heeft Mancini ook vaderlijk advies voor Feyenoord-target Wilfried Gnonto.

Mancini juicht overstap Lucca naar Ajax toe en geeft advies aan Gnonto
© Pro Shots

Ajax is volgens Mancini een goede volgende stap voor Lucca. 'Het is een mooie kans om zich technisch te verbeteren. Hij zal niet direct druk voelen, al is Ajax natuurlijk wel een team dat altijd moet winnen. Net als bij Real Madrid, Barcelona en Juventus voelt een gelijkspel daar als een nederlaag', vertelt hij in gesprek met de Italiaanse krant Il Giornale.

'Maar de Ajax-school is het helemaal waard', gaat Mancini verder. 'Ze maken daar jonge spelers groot, verkopen ze en verdienen daar veel geld mee. Ik zou Italiaanse talenten het sowieso wel aanraden om in het buitenland te gaan spelen, daar worden ze volwassen van.'

Gnonto
Voor Feyenoord-target Gnonto heeft Mancini ondanks zijn vertrekwens een duidelijk advies: blijf bij FC Zürich. 'Hij is achttien jaar. Hij gaat daar zeker zijn wedstrijden spelen en ze zijn natuurlijk kampioen geworden. Door te spelen kan een speler groeien. Dat is beter dan op een hoger niveau onzeker te zijn over je toekomst.'

Volgens Tuttosport is Torino ook geïnteresseerd in de diensten van Italiaans international. Naast de club uit Turijn worden Feyenoord, Club Brugge, Anderlecht, Ajax en een aantal Premier League-clubs genoemd als mogelijke bestemming.

Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Super League
Meer over Super League
Meer L. Lucca
Meer over L. Lucca
Meer W. Gnonto
Meer over W. Gnonto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.