Nieuwe coach voor Balotelli: Sion haalt 57e trainer in dertig jaar

Reacties

FC Sion is een waar trainerskerkhof. De Zwitserse club van Mario Balotelli (de Italiaan is overigens niet onverdeeld populair bij de supporters) verving nog maar eens de trainer. David Bettoni, in het verleden assistent van Zinédine Zidane bij Real Madrid, neemt het roer over.

Nieuwe coach voor Balotelli: Sion haalt 57e trainer in dertig jaar
© Pro Shots

Als voorzitter Christian Constantin bij iedere nieuwe trainer een fles champagne ontkurkt, wordt dat inmiddels een dure hobby. In 1993 ontsloeg hij voor het eerst een trainer, en in de dertig jaar onder zijn bewind sneuvelden er nog 55: Bettoni is de 57e man die in Sion langs de zijlijn staat. Er kwamen een paar bekende namen voorbij: voormalig Liverpool-speler Stéphane Henchoz was er trainer, zo ook Gabri (bekend van Ajax), Gennaro Gattuso (AC Milan) en Uli Stielike (Real Madrid) zaten op de bank in Zwitserland.

Bettoni heeft als eerste taak om Sion voor de Zwitserse Super League te behouden: de ploeg staat na 23 speelronden gedeeld laatste. Het geluk voor Balotelli en consorten is dat de degradatieregeling dit seizoen uiterst soepel is: omdat de competitie van tien naar twaalf ploegen wordt uitgebreid, degradeert niemand rechtstreeks. Alleen de nummer laatst loopt gevaar, die belandt in een play-off tegen de nummer drie van de competitie eronder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.