'Blessure gooit roet in het eten voor interlanddebuut oud-Ajacied Lucca'

Reacties

Lorenzo Lucca maakte bij Ajax weinig indruk, maar is terug in eigen land in beeld gekomen bij de nationale ploeg van Italië. Door een blessure gaat er echter een streep door zijn mogelijke debuut als international.

'Blessure gooit roet in het eten voor interlanddebuut oud-Ajacied Lucca'
© Pro Shots
Ecuador
Ecuador
0 - 2
Italië
Italië

De 23-jarige aanvaller werd door bondscoach Luciano Spalletti voor het eerst opgenomen in de 28-koppige selectie van Gli Azzurri. Een dijbeenblessure gooit echter roet in het eten van een mogelijk debuut. In de eerste interland van deze break bleef Lucca buiten de wedstrijdselectie, maar tegen Ecuador was de verwachting dat hij met het oog op het EK zelfs een basisplaats zou krijgen.

Door zijn kwetsuur lijkt een debuut in deze window er niet meer in te zitten en daarmee wordt een plek in de EK-selectie ook een moeilijk(er) verhaal voor de aanvaller, die Mateo Retegui – een van zijn concurrenten – twee doelpunten zag maken tegen Venezuela. Tegen Ecuador wordt door deze ontwikkelingen Giacomo Raspadori aan de aftrap verwacht.

Lucca kon in Amsterdam vorig seizoen op huurbasis maar weinig potten breken, maar doet het terug in Italië een stuk beter. Pisa verhuurt de aanvaller dit seizoen aan Udinese, waar hij is uitgegroeid tot basisspeler. Namens zijn tijdelijke werkgever kwam hij tot dusver tot zeven doelpunten in 28 competitieduels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

L. Lucca


Geboortedatum:
10 september 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Moncalieri
Nationaliteit
Italië
Lengte:
2,01 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Udinese
Nationaal team:
Italië
Bekijk hier al onze video's
Meer Italië
Meer over Italië
Meer L. Lucca
Meer over L. Lucca
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.