Spalletti haalt Lucca bij Italiaanse ploeg: ex-Ajacied mag hopen op interlanddebuut

Reacties

Lorenzo Lucca mag hopen op zijn interlanddebuut. De 23-jarige aanvaller is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië, die later deze maand oefent tegen Venezuela en Ecuador.

Spalletti haalt Lucca bij Italiaanse ploeg: ex-Ajacied mag hopen op interlanddebuut
© Pro Shots

Lucca kwam vorig seizoen op huurbasis uit voor Ajax, maar kon zijn talent in Amsterdam niet etaleren. In de Serie A vergaat het de boomlange spits een stuk beter. Pisa verhuurt Lucca dit seizoen aan Udinese, waar hij is uitgegroeid tot basisspeler. Namens zijn tijdelijke werkgever kwam hij tot zeven doelpunten in 28 competitieduels.

Dat is genoeg voor een oproep voor Italië, dat toewerkt naar EURO 2024. Luciano Spalletti wil Lucca aan het werk zien en heeft hem bij de selectie gehaald voor de oefenduels met Venezuela en Ecuador. De spits lijkt de concurrentiestrijd in de punt van de aanval aan te moeten gaan met Giacomo Raspadori en Mateo Retegui.

In tegenstelling tot Lucca is Gianluca Scamacca buiten de selectie gelaten. De voormalig aanvaller van PSV en PEC Zwolle beschikt over hetzelfde profiel als Lucca, maar de speler van Atalanta kreeg geen belletje van Spalletti. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Lucca
Meer over L. Lucca
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.