Farke legt uit waarom hij onder anderen Sinisterra uit selectie Leeds heeft gezet

Reacties

Daniel Farke heeft tekst en uitleg gegeven bij het ontbreken van ex-Feyenoorder Luis Sinisterra, Wilfried Gnonto en Helder Costa in de wedstrijdselectie van Leeds United. De trainer van de Championship-club nam het trio niet mee naar de uitwedstrijd tegen Birmingham City.

Farke legt uit waarom hij onder anderen Sinisterra uit selectie Leeds heeft gezet
© Pro Shots
Birmingham City
Birmingham City
1 - 0
Leeds United
Leeds United

Op een persmoment liet Farke weten dat hij de drie spelers voorlopig uit de selectie heeft gezet om het proces van het eerste elftal niet te verstoren. Hij vertelde dat het drie aparte gevallen betreft. Gnonto zou zelf geweigerd hebben te spelen nadat hij te horen kreeg dat de club hem deze zomer niet wil verkopen. Daarom heeft Farke besloten dat hij ook niet meer mee mag trainen.

'De situatie van Luis Sinisterra is anders', vervolgde Farke. 'Hij heeft een exit-clausule in zijn contract en juridisch gezien is er onduidelijkheid over de formulering daarvan. Wij willen in juridisch opzicht eerst duidelijkheid, waardoor hij voorlopig niet meetraint met de groep, omdat hij zich niet volledig op het voetbal kan concentreren.'

Tot slot traint ook Costa apart van de groep. 'Met Costa is alles vrij ontspannen. Aan het begin van de voorbereiding hadden we een gesprek en hij gaf aan dat hij graag weg wil en de club wil meewerken aan een oplossing. Er zijn geen zorgen of klachten, wij zijn professioneel en ik ben er vrij zeker van dat er een oplossing zal komen.'

Leeds United pakte één punt uit de eerste twee competitiewedstrijden en staat daarmee op de negentiende plek. Vrijdag neemt Leeds het in eigen huis op tegen West Bromwich Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.