Mancini grapt over blessure Donnarumma: 'Hij heeft nog negen vingers over'

Reacties

Roberto Mancini kijkt met gemengde gevoelens terug op het Nations League-duel met Duitsland (1-1). De bondscoach van Italië reserveerde complimenten voor de debutanten, maar baalde van de tegengoal. Over de blessure van Gianluigi Donnarumma was Mancini kraakhelder.

Mancini grapt over blessure Donnarumma: 'Hij heeft nog negen vingers over'
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Duitsland
Duitsland

Donnarruma ging in de slotfase van de wedstrijd naar de grond na een duel met de Duitse verdediger Antonio Rüdiger en had zichtbaar pijn. Na afloop nam Mancini met een dosis humor de grootste zorgen weg. 'Donnarumma heeft last van zijn vinger. Maar hij heeft er nog negen over, dus hij kan bij ploeg blijven en spelen', grapte de bondscoach na afloop op de persconferentie.

De keeper van Paris Saint-Germain bewees met enkele belangrijke reddingen zijn waarde tegen Duitsland. Aan het doelpunt van Joshua Kimmich kon Donnarumma weinig doen. 'Het is jammer dat we meteen de gelijkmaker tegenkregen. We waren naïef, want het was geen makkelijke wedstrijd, vooral in het begin niet', zei Mancini over de snelle tegentreffer tegen RAI Sport.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Verder was de keuzeheer van de Azzurri te spreken over het optreden van zijn ploeg, waar Sassuolo-middenvelder Davide Fratessi en FC Zürich-aanvaller Wilfried Gnonto (18) tot de debutanten hoorden. 'Het was de eerste keer dat ze samenspeelden, ze hebben het geweldig gedaan. Ze leden wanneer het nodig was en vielen aan wanneer het nodig was', vervolgde Mancini.

Dat Italië enkele dagen na de 3-0 nederlaag tegen Argentinië in de Finalissima nu wel overeind bleef, stemde de bondscoach tevreden. 'De jongens hebben het heel goed gedaan. Duitsland is op dit moment een van de beste teams ter wereld. We waren in het begin wat aarzelend, daarna begonnen we te voetballen. Maar één goed resultaat verandert niets, we hebben een lange weg te gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer G. Donnarumma
Meer over G. Donnarumma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.