Man Utd schrijft Van de Beek niet in voor Champions League

Reacties

Donny van de Beek is niet opgenomen in de A-lijst van Manchester United voor het komende Champions League-avontuur. De Engelse club maakte dinsdagmiddag de selectie bekend voor het Europese toernooi tot aan de winterstop.

Man Utd schrijft Van de Beek niet in voor Champions League
© Pro Shots

Clubs moeten een A-lijst en een B-lijst indienen bij de UEFA, op laatstgenoemde lijst mogen alleen spelers staan die zijn geboren op of na 1 januari 2002 en minimaal twee jaar actief zijn geweest bij de desbetreffende club. Van de Beek voldoet niet aan deze eis en staat niet op de A-lijst, waardoor hij Europees gezien niet in actie zal komen voor Man Utd.

Heel verrassend is de keuze van manager Erik ten Hag niet. Van de Beek kwam nog niet in actie dit seizoen en zag een transfer naar Real Sociedad in het water vallen. Naar verluidt is Galatasaray nog in de markt voor de ex-speler van Ajax, in Turkije is de transfermarkt nog geopend.

Wie wel op de A-lijst staan zijn ex-Eredivisionisten Antony, André Onana, Sofyan Amrabat, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia. Aanwinsten Altay Bayindir, Rasmus Hojlund, Sergio Reguilón, Jonny Evans en Mason Mount gaan ook mee de Champions League in.

Man Utd werd tijdens de loting gekoppeld aan Bayern München, Galatasaray en FC Kopenhagen. De Engelsen beginnen meteen zwaar met een uitwedstrijd in Beieren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.