'Man United heeft Van de Beek helemaal niet nodig, dát is de harde waarheid'

Reacties

Zijn transfer naar Manchester United is bepaald nog niet geworden wat Donny van de Beek ervan gehoopt had. De kenners bij Sky Sports beginnen zich inmiddels hardop af te vragen waarom The Red Devils hem eigenlijk hebben weggeplukt bij Ajax.

'Man United heeft Van de Beek helemaal niet nodig, dát is de harde waarheid'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Chelsea
Chelsea

Het duel tussen Manchester United en Chelsea was er eentje om snel te vergeten voor Van de Beek. Niet alleen omdat zijn werkgever niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel, maar vooral omdat hijzelf de gehele wedstrijd op de bank bleef. Zijn manager Ole Gunnar Solskjaer koost op het middenveld voor Fred, Scott McTominay en Bruno Fernandes, terwijl Paul Pogba nog mocht invallen. Dat gold dus niet voor Van de Beek, over wie Solskjaer in zijn vooruitblikkende perspraatje nog zo lovend was geweest.

Ook bij Sky Sports ging het zaterdagavond over de rol van de Nederlander. Twee analytici en oud-spelers van The Red Devils waren bepaald niet mals in hun commentaar. 'Als we het hebben over Van de Beek: niets ten nadele van die jongen, maar waarom hebben we hem gekocht?', vraagt Patrice Evra zich af. 'Hij bekijkt iedere wedstrijd vanaf de zijkant. Man United heeft hem helemaal niet nodig, dát is de harde waarheid.' In de Premier League kwam de ex-Ajacied pas 59 minuten in actie, in totaal kwam hij tot zeven optredens in alle competities.

'Ze hebben 40 miljoen pond voor hem betaald, maar waarom hij nu op deze manier gebruikt wordt, is een beetje een mysterie', voegt Phil Neville daar aan toe. 'Het lijkt erop dat hij in iedere wedstrijd niet bepaald in de hoofdplannen van Solskjaer voorkomt. Hij zal nu wel denken: Wat doe ik hier? Maar ik denk dat Ole nu zijn favoriete middenveld liet spelen. Fred en McTominay lijken het beste in Bruno Fernandes naar boven te kunnen halen, dus die drie zullen hem - in zijn ogen - het beste resultaat opleveren.'

Solskjaer herhaalde nog maar eens dat hij het echt wel in Van de Beek ziet zitten. 'Maak je geen zorgen, hij gaat zijn wedstrijden nog wel spelen. Het is makkelijk om te roepen wie er wél moet spelen, maar een stuk moeilijker om vervolgens te zeggen wie er dan níét moet spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.