Van de Beek snakt naar basisplaats, Solskjaer wijst naar de concurrentie

Reacties

Manchester United neemt het zaterdag in de Premier League op tegen Chelsea en de grote vraag is of Donny van de Beek nu eindelijk eens in de basis mag beginnen. Ole Gunnar Solskjaer wilde daar op zijn persconferentie in ieder geval weinig over kwijt.

Van de Beek snakt naar basisplaats, Solskjaer wijst naar de concurrentie
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 0
Chelsea
Chelsea

Van de Beek maakte in de afgelopen transferperiode voor een kleine veertig miljoen euro de overstap van Ajax naar United, maar is in de Premier League nog geen een keer aan de aftrap verschenen. Ook midweeks, in de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain, moest de Oranje-international het doen met een invalbeurt.

Van de Beek staat te trappelen, maar Solskjaer kan zijn topaankoop niets beloven. 'Donny is fit genoeg, maar natuurlijk is er sprake van concurrentie voor de plaatsen in het elftal', zei de manager. 'Hij krijgt de tijd om zijn draai te vinden en om te wennen aan zijn nieuwe teamgenoten en een nieuwe competitie.'

'Donny is een absolute topspeler en een geweldige persoonlijkheid', vervolgde Solskjaer. 'Bescheiden en hardwerkend, maar erop gebrand om meer te gaan spelen. Jullie zullen hem gedurende dit seizoen nog voldoende aan het werk gaan zien. Het wordt een lang, lang seizoen en hij zal echt wel gaan spelen.'

Solskjaer hoopt dat een andere nieuwkomer, Edinson Cavani, zaterdag voor het eerst bij de wedstrijdselectie kan zitten. De spits heeft na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain maandenlang geen wedstrijd gespeeld en moet nog in het ritme komen. 'We hebben vandaag nog een training, maar gisteren zag alles er positief uit', aldus Solskjaer.

'Ziyech heeft een veel betere keuze gemaakt dan Van de Beek'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.