Van de Beek voorkomt treurige Oranje-primeur

Reacties

Donny van de Beek beëindigde woensdagavond tijdens het Nations League-duel met Italië een lange doelpuntendroogte van Oranje. En passant voorkwam de zomeraankoop van Manchester United een negatief unicum.

Van de Beek voorkomt treurige Oranje-primeur
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Nederland
Nederland

Voorafgaand aan de 1-1 van Van de Beek had Nederland liefst 323 minuten niet gescoord. Tegen zowel Italië (0-1), Mexico (0-1) als Bosnië-Herzegovina (0-0) bleef Oranje zonder doelpunten, waarmee drie van dergelijke series uit het verleden werden geëvenaard. In vier interlands op rij niet scoren was nog nooit gebeurd in de 115-jarige historie van Oranje en dat blijft voorlopig zo.

Overigens maakte Van de Beek ook zijn allereerste goal als prof onder leiding van Frank de Boer. Dat was in 2015 tijdens het Europa League-duel tussen Ajax en Molde (1-1).

Uiteraard betekende de goal van Van de Beek ook de eerste treffer onder De Boer als bondscoach. In dienst van Ajax kon de oefenmeester eind 2010 zijn eerste doelpunt ook al bejubelen in Italië: de goal van Demy de Zeeuw tijdens het Champions League-duel van de Amsterdammers met AC Milan (0-2).

Alles over Italië - Nederland in VI Live:

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.