Solskjaer predikt rust rond reserve Van de Beek: 'Doet het fantastisch'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer maakt zich absoluut geen zorgen over Donny van de Beek. Volgens de Manchester United-manager moeten er niet te veel vraagtekens worden geplaatst bij de reserverol voor de grote zomeraankoop zaterdagavond.

Solskjaer predikt rust rond reserve Van de Beek: 'Doet het fantastisch'
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 4
Manchester United
Manchester United

De ex-Ajacied begon tegen Newcastle United voor de vierde keer op rij op de bank in de Premier League. Dit keer was het aan de kant houden van Van de Beek opvallend, want Nemanja Matic en Paul Pogba waren buiten de basisploeg gehouden. Solskjaer koos voor Fred en Scott McTominay in plaats van Van de Beek als partners voor Bruno Fernandes.

Die keuze leidde tot discussie en Solskjaer werd na de 1-4 zege op Newcastle door de Engelse pers ook gevraagd naar zijn beslissing. 'Hij krijgt zijn speeltijd nog wel, hij doet het fantastisch in de groep', reageerde de United-manager, die Van de Beek nog wel veertien minuten had laten invallen.

Van de Beek was betrokken bij de 1-2 door vroeg in de aanval te versnellen. Volgens Solskjaer straalt de kwaliteit van het spel van zijn aanwinst af: 'Je zag het vandaag en ik zag het ook al in trainingen, hij is zo wendbaar en handig. Ik denk niet dat hij balverlies geleden heeft. Het gaat erom dat we de balans vinden in het team. We hebben vandaag met 4-1 gewonnen en jullie vragen me waarom ik iemand niet liet starten. Hij gaat nog een erg goede impact hebben.'

Met Fernandes die ook eens toe is aan rust is het niet onwaarschijnlijk dat Van de Beek dinsdag start in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain. De zaterdag daarna wacht in de Premier League de topper tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.