Stijlvol hakje Van de Beek draagt bij aan uitschakeling Veltman en co

Manchester United staat in de kwartfinale van het toernooi om de League Cup. Met Donny van de Beek in de basis won de formatie van Ole Gunnar Solkskjaer van Brighton & Hove Albion, waar Joël Veltman de hele wedstrijd meedeed.

Brighton & Hove Albion
0 - 3
Manchester United

Voor Van de Beek en Veltman was het de tweede keer dat ze in de basis stonden bij hun nieuwe club. Beide spelers verruilden Ajax deze zomer voor de Premier League. Van de Beek stond een week geleden in de basis in het League Cup-duel met Luton Town (0-3), terwijl Veltman startte tegen Preston North End (0-2). Net als toen kreeg de verdediger gezelschap van Alireza Jahanbakhsh.

De wedstrijd in het Amex Stadium kwam moeizaam op gang. United won er afgelopen weekend nog met veel moeite (2-3) in de Premier League. Odion Ighalo, die in het League Cup-toernooi een van de spelers is die speeltijd krijgt, schoot net naast en aan de andere kant werkte Jahanbakhsh de bal net over. Vlak voor rust was het toch raak voor United. Scott McTominay kopte raak uit een vrije trap van Juan Mata.

Brighton begon zo met een achterstand aan de tweede helft en raakte al vroeg Jahanbakhsh kwijt. De Iraniër raakte geblesseerd en werd vervangen door Neal Maupay. Het was niet hij, maar Leandro Trossard die de beste kans op de gelijkmaker kreeg. Dean Henderson bracht redding. Vijf minuten later kreeg Trossard het deksel op de neus. Fred verstuurde een pass door de as die door Van de Beek op stijlvolle wijze met zijn hak werd klaargelegd voor Mata, die de voorsprong verdubbelde. Toen Paul Pogba er tien minuten voor tijd 0-3 voor maken, was het echt beslist.

'Het is tijd voor Donny van de Beek in plaats van Pogba bij United'
Everton
Everton
4 - 1
West Ham United

Dominic Calvert-Lewin verkeert in topvorm bij Everton. De aanvaller scoorde afgelopen zaterdag tegen Crystal Palace (1-2 winst) en maakte een hattrick tegen West Bromwich Albion (5-2 zege). Daar kwam woensdag tegen West Ham United een nieuwe hattrick bij. Het begon na elf minuten toen hij knap afrondde na een dieptepass van Michael Keane. Vervolgens zorgde Robert Snodgrass voor de gelijkmaker en betekende een van richting veranderd schot van Richarlison een nieuwe voorsprong voor The Toffees.

In de slotfase was het weer de beurt aan Calvert-Lewin. Alex Iwobi raakte de paal en zijn ploeggenoot stond paraat om uit de rebound zijn tweede goal van de avond te maken. Vijf minuten later combineerde Everton er lustig op los en was Calvert-Lewin het eindstation van een goede aanval. Afwerken was een koud kunstje voor de man in vorm bij de ploeg van Carlo Ancelotti.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Manchester United - Tottenham Hotspur?
  • 61% Zege Manchester United (881 stemmen)