Majed Abdullah werkte Van Marwijk eruit bij Saoedi-Arabië

Reacties

Majed Abdullah is grotendeels verantwoordelijk voor het vertrek van Bert van Marwijk bij Saoedi-Arabië. Na zijn komst als nieuwe algemeen directeur vertroebelde het perspectief van Van Marwijk en zijn staf, die zich met het Arabische land plaatsten voor het WK.

Majed Abdullah werkte Van Marwijk eruit bij Saoedi-Arabië

Terwijl de zaakwaarnemer van Van Marwijk de onderhandelingen voerde over een nieuwe verbintenis in Saoedi-Arabië, zat zijn opvolger Edgardo Bauza al in het vliegtuig op weg naar Jeddah met een contract op zak. Nadat Van Marwijk voor het eerst sinds 2006 een WK-ticket in de wacht sleepte voor het land, werd duidelijk dat hij zijn eigen succes niet mocht verzilveren.

Uiteindelijk blijkt Abdullah een doorslaggevende rol te hebben gespeeld in dat proces. Abdullah is een voetbalicoon die in de jaren zeventig van de vorige eeuw drie keer werd gekozen tot Aziatisch Voetballer van het Jaar. Hij is ook iemand die groot aanzien in hoge kringen geniet. Hij werd uit het niets en zonder medeweten van Van Marwijk benoemd en kondigde al meteen aan dat het selectiebeleid diende te veranderen.

Bovendien lijkt hij ook verantwoordelijk voor de komst van de Argentijn Bauza, die eerder bij het Saoedische Al-Nassr werkte met Abdullah. Het is duidelijk dat Abdullah zichzelf een hoofdrol heeft toebedeeld nu er eindelijk na twaalf jaar succes is met de nationale ploeg.

Toen Van Marwijk in 2015 werd aangesteld nam Saoedi-Arabië een 93ste plaats in op de FIFA-ranking. Bovendien behoorde Saoedi-Arabië niet eens tot de acht beste ploegen die een beschermde positie kregen in de voorronden van de kwalificatiepoule. Door de 1-0 zege op Japan was Saoedi-Arabië één van de vier Aziatische landen die zich automatisch plaatsten voor het WK in Rusland. Op de FIFA-ranking is het land gestegen naar plek 53.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.