Van Marwijk loodst Saoedi-Arabië voor het eerst sinds 2006 naar WK

Reacties

Bert van Marwijk heeft zich met Saoedi-Arabië geplaatst voor het WK in Rusland. Tegen groepswinnaar Japan werd het geduld van zijn elftal beloond: 1-0.

Van Marwijk loodst Saoedi-Arabië voor het eerst sinds 2006 naar WK

In het klamme Djedda ging het eerste half uur voorbij zonder noemenswaardige hoogtepunten. Hoewel er niets op het spel stond voor het al geplaatste Japan, zetten de bezoekers vervolgens richting het rustsignaal meer aan. Een kopbal van Maya Yoshida werd vlak voor de doellijn weggehaald en doelman Abdullah Al Maiouf moest optreden bij een afstandsschot van Hotaru Yamaguchi.

Ook na de pauze bleef Japan jagen op de openingsgoal, die uiteindelijk aan de andere kant viel. Nadat een inzet van Hiroki Sakai van de lijn werd gehaald door Nawaf Al Abed, bracht invaller Fahad Al Muwallad het stadion in extase. De aanvaller kwam na een aanval over vele schijven in balbezit in de zestien en ramde de bal in het dak van het doel. Daarmee maakte hij de gemiste één-op-één met doelman Eiji Kawashima enkele minuten daarvoor goed.

Japan zag nog steeds het meeste van de bal na 1-0, maar toonde zich bij vlagen redelijk van slag. Saoedi-Arabië was in de tegenstoot gevaarlijk. Vooral doelpuntenmaker Al Muwallad kreeg met momenten de ruimte om een poging te wagen. Terwijl Van Marwijk druk coachend buiten zijn dug-out verbleef, hield zijn ploeg knap stand tijdens de laatste twintig minuten.

Doordat Australië slechts met 2-1 won van Thailand, eerder op deze maandag, had Saoedi-Arabië genoeg aan een minieme zege om op plek twee te eindigen in Groep B van de Aziatische kwalificatie voor het WK in Rusland. Daarmee plaatst het land zich voor de eerste keer sinds het WK van 2006 in Duitsland voor de eindronde.

Groep BGespeeldPuntenDoelsaldo
Japan1020+10
Saoedi-Arabië1019+7
Australië1019+5
Verenigde Arabische Emiraten1013-3
Irak1011-1
Thailand102-18
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.