Mahrez gaat met Algerije voor vijfde prijs van het seizoen

Reacties

Algerije heeft zich zondagavond geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de Afrika Cup. De ploeg van sterspeler Riyad Mahrez was te sterk voor Guinee.

Mahrez gaat met Algerije voor vijfde prijs van het seizoen
Algerije
Algerije
3 - 0
Guinee
Guinee

Algerije was in de groepsfase soeverein. De Noord-Afrikanen versloegen achtereenvolgens Kenia, Senegal en Tanzania en kregen in die drie duels geen enkele doelpunt tegen. Guinee plaatste zich met beduidend meer moeite voor de knock-outfase en dat krachtsverschil was zondag terug te zien in de achtste finale.

Algerije was sterker en nam na 24 minuten de leiding. Youcef Belaïli combineerde uitstekend met Baghdad Bounedjah en rondde prima af in de verre hoek: 1-0. Na rust verdubbelde Mahrez de score. Hij controleerde een voorzet van Ismael Bennacer uitstekend en speelde daarmee direct zijn tegenstander uit, om vervolgens simpel raak te schieten in de verre hoek: 2-0.

Het was de tweede treffer van Mahrez op het eindtoernooi in Egypte. De Manchester City-aanvaller gooide de wedstrijd met zijn treffer eigenlijk al vroeg in het slot. Guinee kwam de klap niet meer te boven en kreeg in de slotfase nog een derde treffer te verwerken. Napoli-aanvaller Adam Ounas maakte zijn derde van het toernooi en is nu gedeeld topscorer.

Algerije voegt zich bij Senegal, Benin, Nigeria, Zuid-Afrika en Madagaskar. De Algerijnen zijn één van de outsiders voor de eindwinst. Voor Mahrez zou het zijn vijfde prijs van het seizoen betekenen. Hij pakte al de landelijke quadruple bij Manchester City. Algerije staat in de kwartfinale tegenover Ivoorkust of Mali.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Algerije
Meer over Algerije
Meer Guinee
Meer over Guinee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.