Geen training voor cruciaal Afrika Cup-duel: spelers Guinee staken

Reacties

Guinee staat zondag tegenover Equatoriaal-Guinea in de achtste finale van de Afrika Cup, enkele dagen voor die belangrijke wedstrijd trainden de spelers van Guinee niet. Boos en bezorgd zijn ze in staking gegaan.

Geen training voor cruciaal Afrika Cup-duel: spelers Guinee staken
© Pro Shots
Equatoriaal-Guinea
Equatoriaal-Guinea
0 - 1
Guinee
Guinee

Er was een periode waarin Guinee zich niet eens wist te plaatsen voor het Afrikaanse eindtoernooi, maar de laatste jaren schopt het land het steeds verder. Voor de derde editie op rij staat Guinee in de achtste finale, alleen zijn er nu financiële problemen bij de bond.

De spelers hebben hun bonus voor de prestaties in de groepsfase niet ontvangen en staken. Voor kwalificatie staat volgens binnenlandse media een bedrag van zo'n 10 duizend euro per speler en dat bedrag wil men eerst op de bankrekening hebben staan voordat er weer aan voetballen gedacht wordt.

Een vertegenwoordiger van de regering van Guinee is halsoverkop naar Ivoorkust gekomen om de problemen op te lossen en beloofde zaterdag met het geld over de brug te komen. Dit was voor de spelersgroep niet voldoende, waarna de training van donderdag niet doorging.

Naar verluidt komt het snel alsnog tot een akkoord tussen de spelersgroep van Guinee en de bond. Het land overleefde Groep C met vier punten op zak, er werd gewonnen van Gambia en Kameroen werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. In die duels speelde SC Cambuur-back Sekou Sylla mee. Andere bekende namen in de selectie zijn: Mouctar Diakhaby (Valencia), Ilaix Moriba (Getafe), Naby Keïta (Werder Bremen) en Serhou Guirassy (VfB Stuttgart).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.