Maaskant en Minsk uit elkaar ondanks Europa League

Robert Maaskant is niet langer trainer van het Wit-Russische Dinamo Minsk. Dat bevestigt de trainer aan Voetbal International.

Maaskant en Minsk uit elkaar ondanks Europa League

Maaskant legt uit dat Minsk en hij in gezamenlijk overleg uit elkaar zijn gegaan. 'Dit seizoen heb ik alle gestelde doelstellingen gehaald', doelt Maaskant op de derde plaats. In Wit-Rusland is de competitie al ten einde. Met de derde stek wacht de club uit Minsk deelname aan de eerste voorronde van de Europa League van volgend seizoen.

'De clubleiding was tevreden, maar ze wilden een stap verder en richting het kampioenschap', gaat Maaskant verder. 'Ik was het daarmee eens, maar heb wel aangegeven dat er dan bepaalde dingen moeten veranderen. Daar konden of wilden ze niet in meegaan. Dan heeft het geen zin om het traject te vervolgen.'

In juni van dit jaar tekende de voormalig coach van onder meer RBC, Willem II, MVV Maastricht, NAC, FC Groningen en Wisla Kraków een verbintenis voor anderhalf jaar. Met zijn directe toekomst is hij nog niet bezig. 'Ik ben nu met vakantie en blijf voorlopig nog wel even in het buitenland.'

Voorlopig is Maaskant nog in Minsk om de afwikkeling van zijn contract af te ronden. Eerder moest hij ook al afscheid nemen van assistent Raymond Libregts.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen