Maaskant en Davids onderuit, Hasselbaink boekt winst

De nodige Nederlanders strijden in buitenlandse met hun club voor een plaats in de Europa League. Voetbal International geeft een overzicht van hun resultaten in de derde voorronde. Gregory Nelson beleefde een weinig gelukkige avond met Metallurg Donetsk. De verdediger kwam na ruim een half uur het veld op, maar haalde het einde van de wedstrijd niet. Weer terug op de bank zag hij dat zijn ploeg uiteindelijk met 2-0 verloor van het Albanese FK Kukësi. Mustafa El Kabir kon op zijn beurt niet voorkomen dat BK Häcken op eigen veld met 1-0 ten onder ging tegen het Zwitserse FC Thun.

Maaskant en Davids onderuit, Hasselbaink boekt winst

Tijdens het duel Pandiiri TJ-Hapoel Tel Aviv stonden Nicandro Breeveld en Jurgen Colin tegenover elkaar. Geen van de twee Nederlanders stapte van het veld als winnaar. De wedstrijd in Roemenië eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Standard Luik, waar Ronnie Stam nog niet inzetbaar is, keerde met een positief gevoel terug uit Griekenland. Xanthi ging op eigen veld ten onder door toedoen van Laurent Ciman, die halverwege de tweede helft de wedstrijd besliste in Belgisch voordeel.

Jonathan De Guzman en Michel Vorm kunnen zich met Swansea City opmaken voor de play-offs van de Europa League. Mede dankzij twee doelpunten van Wilfried Bony werd het Zweedse Malmö FF in Wales op een 4-0 nederlaag getrakteerd.

Het Nederlands getinte Botev Plovdiv slaagde er niet in het hoger aangeslagen VfB Stuttgart te verslaan. Met Civard Sprockel en Romario Kortzorg (foto) in de basis en Luis Pedro op de bank moest de Bulgaarse club op eigen veld genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. AS Trencín moet vrezen voor een afscheid van het Europese toneel. De Slowaakse club van oud-Ajacied Tscheu La Ling ging op eigen veld met 3-1 ten onder tegen Roemeense Astra Ploiesti. Daarmee is de kans ook gering op een Europees debuut van Gino van Kessel, die eerder deze maand in het kader van de samenwerking op huurbasis verhuisde van Ajax naar AS Trencín.

Ook voor Dinamo Minsk lijkt het Europese avontuur beperkt te blijven. Trainer Robert Maaskant zag zijn ploeg in Wit-Rusland met 1-0 onderuit gaan tegen Trabzonspor. Paulo Henrique, die zes jaar geleden voor SC Heerenveen speelde, was de matchwinner. In de slotfase kregen Lazar Veselinovic (Dinamo Minsk) en Gustavo Colman (Trabzonspor) rood.

Voor Leroy George en FK Qarabag was er wel reden voor een klein feestje. Dankzij een late treffer van invaller Reynaldo won de Azerbeidzjaanse formatie met 1-0 van het Zweedse Gefle IF.

Renee Troost moet volgende week met Breidablik op IJsland een 1-0 achterstand wegwerken om ten koste van het Kazachstaanse FK Atobe de play-offs voor de Europa League te bereiken.

Dankzij Steven MacLean hebben Nigel Hasselbaink en zijn Schotse werkgever Saint Johnstone goede perspectieven de derde voorronde te overleven. De Nederlandse spits was net na 68 minuten het veld uit of zijn ploeg scoorde. FK Minsk bleek ondanks het thuisvoordeel die achterstand niet meer te kunnen wegwerken.

Ook Lorenzo Davids beleefde een minder succesvolle avond. Als invaller bij het Deense Randers FC kon de middenvelder niet voorkomen het Russische Rubin Kazan in Denemarken met 2-1 won.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen