Goals van George en Breeveld, Maaskant bekert door

FC Utrecht werd donderdagavond op beschamende wijze uit het Europa League-toernooi gegooid door het Luxemburgse Differdange 03, maar ook in de overige duels van de tweede voorronde waren landgenoten actief. Voetbal International maakt een overzicht. Aykut Demir, in het verleden onder contract bij Excelsior en NAC Breda, won met Trabzonspor opnieuw van Derry City uit Ierland. Na de eerdere 4-2 overwinning, bleef de teller voor de Turken nu bij 3-0 steken. Demir speelde de tweede helft en zag hoe Paulo Henrique (ex-SC Heerenveen) zijn tweede en derde treffer over twee duels met de Ieren liet aantekenen. Trabzonspor treft nu het Dinamo Minsk van trainer Robert Maaskant (zie hieronder).

Goals van George en Breeveld, Maaskant bekert door

Nigel Hasselbaink kan een feestje vieren met het Schotse Saint Johnstone aangezien ten koste van het Noorse Rosenborg BK een plek in de derde voorronde werd afgedwongen. Een 1-1 gelijkspel was voldoende omdat uit met 1-0 was gewonnen. Hasselbaink speelde 64 minuten en treft nu FK Minsk.

Jurgen Colin komt met Hapoel Tel Aviv ook uit in de derde voorronde tegen Pandurii Targu Jiu uit Roemenië. De voormalige verdediger van onder meer Ajax stond negentig minuten op het veld bij het 2-2 gelijkspel tegen Beroe Stara Zagora uit Bulgarije. Dat was ruimschoots voldoende na de 4-1 thuiszege.

Moestafa El Kabir stuntte met BK Häcken door Sparta Praag uit het Europa League-toernooi te knikkeren. De aanvaller won met 1-0 op eigen veld, nadat eerder in Tsjechië met 2-2 was besloten. Nu volgt een treffen met het Zwitserse FC Thun.

Een Nederlands doelpunt in Roemenië. Nicandro Breeveld was verantwoordelijk voor een van de vier doelpunten bij het treffen tussen Pandurii Targu Jiu en Levadia Tallinn uit Estland. De Roemenen wonnen met 4-0 en waren nu, in tegenstelling tot het doelpuntloze gelijkspel dat de eerdere confrontatie opleverde, wel een maatje te groot. Hapoel Tel Aviv is de volgende opponent.

Bij het Bulgaarse Botev Plovdiv kwamen drie Nederlanders in actie. Civard Sprockel en Romario Kortzorg stonden in de basis. De laatste werd in het duel met HSK Zrinjski na 58 minuten gewisseld voor zijn landgenoot Luis Pedro. De Nederlanders wonnen op eigen veld met 2-0, waar uit nog met 1-1 gelijk was gespeeld (goal Kortzorg). De volgende opgave is lastiger voor Plovdiv: dan wacht immers VfB Stuttgart.

Succes voor trainer Robert Maaskant (foto). Dankzij een knappe 3-2 zege bij Lokomotiv Zagreb komt ook hij in de derde voorronde van de Europa League uit. Op eigen veld was immers nog met 2-1 verloren, waardoor het aantal uitgescoorde doelpunten nu de doorslag gaf. Dinamo Minsk treft nu Trabzonspor. Een hoofdrol voor Leroy George bij FK Qarabag. De voormalige aanvaller van FC Utrecht en NEC Nijmegen maakte het openingsdoelpunt, maar moest lijdzaam toezien hoe het Poolse Piast Gliwice (de nieuwe club van Collins John, die niet in actie kwam) de 2-1 uitnederlaag wegpoetste. In de verlenging kwamen de ploeg uit Azerbeidzjan evenwel op 2-2, waardoor het Europese avontuur voor George nog niet ten einde is. Nu wacht Gefle IF.

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie zag hoe Maccabi Haifa niets heel liet van Xazar-Lankaran FK uit Azerbeidzjan: 0-8. De supporters konden zodoende tevreden toezien hoe de Israëliërs zich voor de volgende ronde plaatsten. Dan is FK Ventspils (Letland) de tegenstander.

De Nederlandse verdediger Renee Troost zorgde met het IJslandse Breidablik voor een verrassing. Na het doelpuntloze thuisduel werd nu op Oostenrijkse bodem gewonnen van Sturm Graz met 1-0, waardoor ook Troost zich met zijn werkgever mag vergezellen bij de clubs die uitkomen in de derde voorronde. FK Aktobe uit Kazachstan is de volgende horde.

Het AS Trencín van eigenaar Tscheu La Ling kwalificeerde zich voor de derde voorronde ten koste van IFK Göteborg. Waar het in Zweden bij een doelpuntloos gelijkspel bleef, was namens Trencín nu Fanendo Adi de gevierde man. Hij hielp zijn ploeg met twee goals aan een 2-1 zege die volstond om door te bekeren. In de derde voorronde wacht Ling een treffen met het Roemeense Astra Ploiesti. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers in de tweede voorronde van de Europa League kunt u terecht op het VI-scorebord

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen