Nederlaag Koevermans, Maaskant baalt van gelijkspel

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Toronto FC blijft in de onderste regionen bivakkeren van de Eastern Conference van de Amerikaanse competitie • Met Danny Koevermans in de basis ging de ploeg van trainer Ryan Nelsen op eigen veld met 1-0 onderuit tegen Real Salt Lake • Yordany Alvarez maakte in de 45ste minuut de enige treffer • De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten die Tony Beltran (Toronto) en Doneil Henry (Real) in de 79ste minuut kregen na een opstootje • • Trainer Robert Maaskant heeft een teleurstellend resultaat geboekt met Dinamo Minsk • Bij het laaggeklasseerde Naftan Novopolotsk kwam de nummer drie van Wit-Rusland niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, waardoor de achterstand op koploper Shakhtyor Soligorsk is opgelopen tot veertien punten • 'Op het veld was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Dinamo Minsk', was de reactie van de teleurgestelde Maaskant na de 0-0 • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.