Slechte uitgangspositie Maaskant na thuisnederlaag

Dinamo Minsk heeft in de tweede voorronde van de Europa League een dure nederlaag geleden tegen Lokomotiva Zagreb. De ploeg van trainer Robert Maaskant ging in eigen huis onderuit (1-2).

Al bij rust zag het er somber uit voor Dinamo Minsk, dat halverwege tegen een 2-0 achterstand aankeek in het Traktor Stadion. Mario Situm en Petar Misic zorgden voor de voorsprong van de bezoekers uit Kroatië. Via Lazar Veselinovic kwam de thuisclub in de 62ste minuut terug, maar elf minuten later moesten de Wit-Russen met tien man verder na rood voor Slobodan Simovic.

Met tien tegen elf leek Dinamo Minsk kort voor tijd nog een doelpunt tegen te krijgen, toen Situm een strafschop mocht nemen. De aanvaller faalde echter vanaf elf meter, waardoor het 1-2 bleef. Volgende week volgt de return.