Luuk de Jong maakt officieus debuut voor Barcelona in oefenduel

Luuk de Jong (31) heeft woensdag zijn eerste minuten gemaakt als speler van Barcelona. De spits deed een uur mee in een besloten oefenduel met AE Prat. Barça won met 2-1.

De Jong rondde vorige week zijn komst naar Barcelona af en maakte in de interlandperiode zijn entree op het trainingsveld bij de Catalaanse club. De aanvaller, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Sevilla, was door bondscoach Louis van Gaal niet opgeroepen voor Oranje.

De Jong trad woensdagochtend tegen AE Prat aan in een elftal met keeper Marc-André Ter Stegen, Oscar Mingueza, Arnau Comas, Samuel Umtiti, Alejandro Balde, Riqui Puig, Pedri, Sergi Roberto, Alex Collado en Philippe Coutinho. Voor Barcelona vond Coutinho het net en Prat-speler Roger werkte de bal in de tweede helft in eigen doel. De tegenstander uit de Segunda División RFEF stond bij rust nog verrassend op gelijke hoogte met de formatie van Ronald Koeman.

Barcelona komt komend weekend niet in actie in LaLiga. De Jong had zomaar voor Barça zijn officiële debuut kunnen maken tegen Sevilla, maar die wedstrijd werd uitgesteld. Koeman kan zich daardoor met Barcelona voorbereiden op de Champions League-wedstrijd van volgende week dinsdag tegen Bayern München.