Barcelona krijgt alsnog vrij weekend: streep door bijzonder debuut Luuk de Jong

Reacties

Luuk de Jong zal even geduld moeten hebben voordat hij zijn debuut voor Barcelona kan maken. De uitwedstrijd tegen Sevilla, die volgens de planning zaterdagavond afgewerkt zou worden, is uitgesteld: Barcelona hoeft komend weekend daarom niet in actie te komen.

Barcelona krijgt alsnog vrij weekend: streep door bijzonder debuut Luuk de Jong
© Pro Shots

Sevilla en Barcelona hadden (net als Villarreal en Alavés) om uitstel gevraagd, omdat de interlandbreak in Zuid-Amerika twee dagen langer duurt dan normaal. Daardoor krijgen de clubs hun internationals uit dit continent pas aan het einde van deze week terug. Sevilla, Barcelona, Villarreal en Alavés hebben daarmee te maken en wilden aankomend weekend dan ook niet spelen.

De clubs dienden een verzoek voor uitstel in, maar dit werd afgewezen door de Spaanse voetbalbond. In hoger beroep is er nu alsnog groen licht gegeven voor het verplaatsen van Sevilla-Barcelona en Villarreal-Alavés. Er moet nog naar een nieuwe datum voor deze duels gezocht worden.

De Jong zal stiekem best balen van de beslissing. Hij maakte op Deadline Day de veelbesproken overstap van Sevilla naar Barcelona en had zaterdagavond kunnen debuteren tegen zijn oude club. Dat gaat nu dus niet door. De eerstvolgende wedstrijd die Barcelona nu op het programma heeft staan is volgende week dinsdag tegen Bayern München, in de Champions League.

De Jong zal donderdag gepresenteerd worden bij Barcelona. Maandag trainde hij al voor het eerst mee bij zijn nieuwe werkgever:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.