Luis Enrique: 'Motivatie halen uit absentie van Messi'

Reacties

Barcelona moet het dinsdag in de Champions League zonder Lionel Messi opnemen tegen Bayer Leverkusen. Iets langer dan drie jaar geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in het miljoenenbal. De Spanjaarden wonnen toen met 7-1, de Argentijnse vedette maakte vijf goals.

Luis Enrique: 'Motivatie halen uit absentie van Messi'

Bij Bayer Leverkusen konden ze dit weekend dus opgelucht ademhalen toen bleek dat Messi niet inzetbaar was door een knieblessure. Dit betekent dat de Duitsers de degens niet opnieuw hoeven te kruisen met hun Argentijnse plaaggeest. Voor Barcelona is zijn absentie echter een grote aderlating. De ploeg draait al niet bijster goed en kan zijn inbreng goed gebruiken.

‘Het is voor ons een grote uitdaging om zonder Messi te spelen’, stelde trainer Luis Enrique van Barcelona tijdens een persconferentie. Hij moet het zo'n twee maanden zonder zijn sterspeler stellen. 'Door zijn absentie zullen we extra ons best moeten doen. Daarom geeft het gemis van Messi ons extra motivatie. Maar een speler als hij vervang je niet zomaar, dat is een probleem.'

'Leverkusen is een team met een sterke verdediging, maar zet aanvallend ook goed druk. Dat kan ons veel problemen opleveren', vervolgde Luis Enrique zijn verhaal. Die pressing kan hij mogelijk bestrijden met Jordi Alba op de linksachterpositie. 'Hij heeft weer met de groep getraind. We zullen morgen zien of hij kan spelen.'

Ook doelman Claudio Bravo is mogelijk fit genoeg om bij de selectie te horen, zo liet de trainer weten. In de competitie zal hij komend weekend waarschijnlijk het doel weer verdedigen. Marc-André ter Stegen zal dinsdag tegen zijn landgenoten onder de lat staan. Net als vorig seizoen zal de Duitser keepen in de bekertoernooien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.