Luis Enrique: 'Blessure Messi geen reden tot verandering'

Reacties

Luis Enrique vindt de lange afwezigheid van Lionel Messi geen reden om het de komende weken over een andere boeg te gooien. De trainer van Barcelona rekent erop dat andere spelers de afwezigheid van de Argentijnse sterspeler zullen opvangen.

Luis Enrique: 'Blessure Messi geen reden tot verandering'

Barcelona moet Messi zeven tot acht weken missen door de knieblessure die hij zaterdagmiddag al in de openingsfase van de thuiswedstrijd tegen Las Palmas (2-1) opliep. 'Het is altijd vervelend als een speler geblesseerd raakt, zeker als het Messi is', reageerde Luis Enrique na afloop. 'Blessures zijn onderdeel van het voetbal, we moeten door.'

Messi drukte ook dit seizoen alweer zijn stempel op het spel van Barcelona, dat in de duels waarin hij scoorde alleen niet won in de return van de Super Cup tegen Athletic de Bilbao (1-1). Enkele dagen eerder scoorden de Basken vier keer tegen Barça (0-4), zoals ook Sevilla eerder (5-4) en Celta de Vigo (1-4) later in het seizoen deden. Real Madrid, in november opponent in El Clásico, heeft voorlopig één verliespunt minder.

Juist nu de defensie hapert, lijkt Barcelona niet zonder Messi te kunnen. 'We zullen onze speelstijl niet veranderen nu Messi geblesseerd is', zei Luis Enrique echter. 'Hij beslist veel wedstrijden, maar het team zal nu moeten opstaan. Sergi Roberto had geen tijd nodig om zich aan te passen aan de rechtsbackpositie. Hopelijk gaan meer spelers laten zien wat ze kunnen.'

Want improviseren zal nodig zijn, aangezien Barcelona door het transferverbod van de FIFA en het vertrek van Pedro alleen twee jeugdige alternatieven heeft voor Messi: Munir El Haddadi en Sandro Ramírez. Arda Turan en Aleix Vidal zijn pas in januari inzetbaar, omdat de FIFA ook geen uitzondering maakt voor Barcelona gezien de zware blessure van Rafinha, die de rest van het seizoen is uitgeschakeld.

Sergio Busquets uitte daarover openlijk zijn frustratie. 'We hebben pech met blessures, te meer wegens de schorsing van de FIFA.' Luis Enrique focust zich echter op andere handen. 'De straf van de FIFA doet pijn, maar we kunnen niet meer doen dan hard blijven werken. Vandaag was een complete wedstrijd, dinsdag is de volgende', aldus de coach van Barça, dat in de Champions League Bayer Leverkusen treft.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.