Barcelona moet Messi zeven tot acht weken missen

Reacties

Barcelona kan de komende zeven à acht weken niet beschikken over Lionel Messi. De 28-jarige sterspeler moest zaterdagmiddag in het thuisduel met Las Palmas al na tien minuten naar de kant, nadat hij zijn linkerknie had verdraaid toen zijn schot op doel werd geblokt.

Barcelona moet Messi zeven tot acht weken missen

Dat een gescheurde mediale knieband Messi circa twee maanden aan de kant houdt is een flinke tegenvaller voor Barcelona. De komende weken is het programma in de Primera División en de Champions League relatief eenvoudig. In het eerste volledige weekend van november wacht echter de Clásico tegen Real Madrid, die Messi zal missen.

Nooit eerder in zijn carrière moest Messi al zo vroeg een wedstrijd staken. De Argentijnse linkspoot werd dit seizoen zelfs nog geen enkele keer gewisseld. De acht duels die hij in de basis startte, speelde hij stuk voor stuk uit. Alleen op bezoek bij Atlético Madrid liet hij het eerste uur aan zich voorbijgaan.

Een kwetsuur was het laatste jaar een zeldzaamheid voor de sterspeler van Barcelona. Afgelopen seizoen speelde hij liefst 56 van zijn 57 optredens van begin tot eind mee. In zijn gehele loopbaan gebeurde het overigens pas vijf keer dat Messi in de eerste helft van een competitieduel naar de kant moest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.